aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ο Λέβι θα ξεροκατάπινε...

Ανόρθωση: Ο Λέβι θα ξεροκατάπινε…

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Αν κάποιος μεταφέρει στον Ρόνι Λέβι ότι η Ανόρθωση ολοκλήρωσε τον χθεσινό αγώνα με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος με πέντε Κύπριους στην ενδεκάδα ο Ισραηλινός πιθανότατα θα… ξεροκατάπινε.

Επί ημερών του Ισραηλινού προπονητή η «Κυρία» πλήρωνε πρόστιμα αβέρτα στην ΚΟΠ για μη χρησιμοποίηση δύο γηγενών στην ενδεκάδα. Κάποια στιγμή ο μοναδικός που υπό προϋποθέσεις έπαιρνε κάποια λεπτά συμμετοχής ήταν ο Γιώργος Οικονομίδης. Δεν είναι κρυφό ότι ο τέως τεχνικός της Ανόρθωσης δεν είχε σε εκτίμηση τους Κύπριους.

Διαβάστε επίσης: Νοέμβρη το «προφήτευσε», Γενάρη τον αποκάλυψε ο Στρέπελ

Λίγους μήνες μετά η Ανόρθωση είχε στη σύνθεση της, έστω και για μερικά λεπτά, πέντε Κύπριους. Τους Ιωάννου, Αρτυματά, Εγγλέζου, Κυριάκου, Κυριάκου. Στον πάγκο ήταν επίσης ο τερματοφύλακας Δημήτρης Δημητρίου που έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί στο μέλλον σε βασικό πορτιέρε της Ανόρθωσης, ενώ παίζει ως δανεικός στην Δόξα ο Κωνσταντίνος Σωτηρίου.

Διαβάστε επίσης: H ερώτηση της Ανόρθωσης για τον Μιχάλη Ιωάννου

Η ομάδα της Αμμοχώστου έχει μια φουρνιά Κύπριων ποδοσφαιριστών πάνω στους οποίους μπορεί να στηριχθεί στο άμεσο μέλλον. Το παρελθόν έχει αποδείξει ότι η «Κυρία» είχε σε ενεργό ρόλο ποδοσφαιριστές από την Κύπρο στις μεγάλες της επιτυχίες.

Η παρουσία του Γιούρχεν Στρέπελ στον πάγκο της Ανόρθωσης αποδεικνύεται… ευλογία για τους Κύπριους παίκτες και εναπόκειται τόσο στους ίδιους, όσο και στην ομάδα το πως θα τους διαχειριστεί ώστε να βγει κερδισμένη. Και χρειάζεται ειδική μεταχείριση (από την τεχνική ηγεσία), χαμηλοί τόνοι και αυτογνωσία (από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές), ώστε να μπορέσουν να καθιερωθούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ