aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση: Ό,τι έδωσαν πήραν σε ανεπιθύμητη μοιρασιά

ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση: Ό,τι έδωσαν πήραν σε ανεπιθύμητη μοιρασιά

TOY KΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ό,τι έδωσαν πήραν… ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση αφού αλληλοεξουδετερώθηκαν με αποτέλεσμα να μη φθάσουν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Έχοντας ως πρώτιστο στόχο το μηδέν στην άμυνα, έμειναν τελικά στο 0-0 στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μοιραστούν από ένα βαθμό και να κάνουν βήμα σημειωτόν στην προσπάθεια υλοποίησης του στόχου τους. Ο ΑΠΟΕΛ για να βρεθεί στην εξάδα με το τέλος της α’ φάσης του πρωταθλήματος και η Ανόρθωση για διεκδίκηση του τίτλου. Μάλιστα, η ομάδα της Αμμοχώστου υποχώρησε από την 3η στην 4η θέση της βαθμολογίας, ενώ ο ΑΠΟΕΛ έφθασε τους 24 βαθμούς, όσους έχουν Πάφος FC, Νέα Σαλαμίνα και Ολυμπιακός. Έχει δύο λιγότερους από τη Δόξα που είναι στην 6η θέση.

Ποιοτικά δεν ήταν καλό το παιχνίδι, αφού και οι δύο ομάδες υστέρησαν δημιουργικά και δεν είχε πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Το ισόπαλο αποτέλεσμα σαφώς και δεν άφησε ικανοποιημένους αμφότερους αλλά σύμφωνα με την εικόνα τους δεν μπορούσαν να περιμένουν και περισσότερα. Πιο απαιτητικός ο ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ημίχρονο, είχε σπουδαία ευκαιρία με τον Εφραίμ (41’) αλλά ο Λόρια έκανε πολύ καλή επέμβαση. Βελτιωμένη η Ανόρθωση στην επανάληψη, ήταν πιο απειλητική και άγγιξε το γκολ σε σουτ του Ελουντού (85’) αλλά στάθηκε άτυχος αφού βρήκε εμπόδιο το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ουζόχο.

Διαβάστε επίσης: Ο… κανονικός ΑΠΟΕΛ, τα περιθώρια και οι Βρετανοί

Τη βοήθεια του VAR χρειάστηκε ο Θεουλή στο 78’. Συγκεκριμένα, ο Ενσούε βρέθηκε κάτω στην περιοχή της Ανόρθωσης με τον Κορέια να τον παρεμποδίζει με το πόδι του. Οι του ΑΠΟΕΛ ζήτησαν πέναλτι. Ωστόσο, ο ακραίος αμυντικός των γαλαζοκιτρίνων στην αρχή της φάσης έβαλε το χέρι του στην πλάτη του Κορέια, που έχασε την ισορροπία του. Μετά από υπόδειξη του VAR (Γιώργος Νικολάου), ο Θεουλή εξέτασε τη φάση και αφού διαπίστωσε ότι προηγήθηκε παράβαση του Ενσούε στον Κορέια, υπέδειξε επιθετικό φάουλ.

Λίγες οι καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να έχουν από τρεις τελικές προσπάθειες, με μόλις μία στον στόχο. Μόνο ο ΑΠΟΕΛ απείλησε με σουτ του Εφραίμ και τον Λόρια να δηλώνει «παρών». Οι γηπεδούχοι ήταν πιο απαιτητικοί και κράτησαν λίγο παραπάνω την μπάλα. Η Ανόρθωση υστέρησε περισσότερο δημιουργικά και τα σουτ των επιθετικών της ήταν άστοχα.

Διαβάστε επίσης: Το νόμισμα έχει δύο όψεις, όπως και η Ανόρθωση

Βελτιωμένη η ομάδα της Αμμοχώστου στο δεύτερο ημίχρονο, βρέθηκε πιο κοντά στο γκολ. Ο Κβιλιτάια από ευνοϊκή θέση σούταρε ψηλά (47’). Η κορυφαία ευκαιρία χάθηκε από τον Ελουντού (85’), το σουτ όμως χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και αφού αρχικά η μπάλα βρήκε στο πόδι του Ζορζ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ