aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο νόμισμα έχει δύο όψεις, όπως και η Ανόρθωση

Το νόμισμα έχει δύο όψεις, όπως και η Ανόρθωση

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

To νόμισμα για την ισοπαλία δίχως τέρματα της Ανόρθωσης με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ έχει δύο όψεις. Ο Τιμούρ Κετσπάγια ανέδειξε τη μία. Η «Κυρία» διατήρησε ανέπαφη την εστία της για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι και έβαλε ένα βαθμό στις αποσκευές της, στην προσπάθεια για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Γεωργιανός τεχνικός για πολλοστή φορά δήλωσε ότι σε αυτό το πρωτάθλημα κάθε βαθμός, ανεξαρτήτως αντιπάλου, είναι κέρδος και εξέφρασε την άποψη πως δεν υπάρχει διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο. Η ίδια όψη του νομίσματος λέει πως μετά την ισοπαλία στο «Αμμόχωστος» ανάμεσα στη Νέα Σαλαμίνα και τον Απόλλωνα (1-1) η διαφορά από την κορυφή παρέμεινε στους τέσσερις βαθμούς. Στους 44 οι γαλάζιοι της Λεμεσού, στους 40 η «Κυρία». Η καλή όψη του νομίσματος από το παιχνίδι στο ΓΣΠ λέει, επίσης, ότι στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο σημαντικότερες φάσεις καταγράφηκαν από πόδια παικτών του Τιμούρ Κετσπάγια. Το σουτ του Κβιλιτάια στο 47’ και το δοκάρι του Ελουντού στο 85’.

Η ανάγνωση της αντίθετης πλευράς του νομίσματος δεν είναι και τόσο ενθαρρυντική για την ομάδα της Αμμοχώστου. Για τέταρτο εκτός έδρας ντέρμπι στο φετινό πρωτάθλημα δεν γεύτηκε τη χαρά της νίκης. Ήττα από την ΑΕΛ στο Τσίρειο (1-0), ήττα από την Ομόνοια στο ΓΣΠ (3-0), ήττα από τον Απόλλωνα στο Τσίρειο (3-2), ισοπαλία με τον ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία (0-0). Συνολικά στο πρωτάθλημα οι κυανόλευκοι κέρδισαν μόλις τέσσερα από τα εκτός έδρας παιχνίδια τους, και ένα στα τελευταία οκτώ. Επιδόσεις που δεν συνάδουν για μία επίδοξη πρωταθλήτρια.

Η Ανόρθωση είχε θέματα στο δημιουργικό κομμάτι στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ. Ο σχηματισμός χωρίς εξτρέμ και με εξάδα στη μεσαία γραμμή δημιούργησε ανασταλτική ασφάλεια στην «Κυρία», όμως δημιουργικά δεν της επέτρεψε να είναι παραγωγική. Ο Κβιλιτάια ήταν σαν την καλαμιά στον κάμπο και όσες φορές έπαιρνε την μπάλα ποτέ δεν είχε στήριγμα πιο μπροστά ή στην ίδια ευθεία μαζί του, παρά μόνο πίσω του. Η αλλαγή του σχηματισμού και κυρίως όταν πέρασαν εξτρέμ στο γήπεδο (Ελουντού, Χριστοφή) έδωσαν επιθετική πνοή και φάνηκε η αναγκαιότητα της απόκτησης ενός ακόμη εξτρέμ ή της επιστροφής του Οκριασβίλι. Στην άσχημη όψη του νομίσματος προστίθενται ότι η δεύτερη Ομόνοια είναι στο +3 και η διαφορά από την πέμπτη ΑΕΚ μειώθηκε στους έξι βαθμούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ