aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ… κανονικός ΑΠΟΕΛ, τα περιθώρια και οι Βρετανοί

Ο… κανονικός ΑΠΟΕΛ, τα περιθώρια και οι Βρετανοί

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Έχοντας απέναντί του μία από τις επίδοξες πρωταθλήτριες, την Ανόρθωση, ο ΑΠΟΕΛ επιβεβαίωσε με την εμφάνισή του στο 0-0 του ΓΣΠ αυτό που λέει και γράφει σύσσωμος ο αθλητικός Τύπος. Ότι δηλαδή, παρά τη χαμηλή βαθμολογική θέση του, πλέον αξίζει σεβασμό από κάθε αντίπαλο και ότι πλέον στο γήπεδο αγωνίζεται ένας ΑΠΟΕΛ… πιο κανονικός από ό,τι στο προηγούμενο διάστημα της σεζόν.

Άλλωστε, από την ημέρα που ανέλαβε ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, οι γαλαζοκίτρινοι έδωσαν τρία ντέρμπι, δύο πρωταθλήματος και ένα κυπέλλου, δίχως να ηττηθούν σε κανένα (γενικά είναι αήττητοι επί των ημερών του). Δύο ισοπαλίες με ΑΕΚ και «Μεγάλη Κυρία», μία νίκη-πρόκριση εις βάρος του Απόλλωνα. Για τα δεδομένα ομάδας που έως πριν από τρεις εβδομάδες ταπεινωνόταν από αντίπαλους χαμηλότερου βεληνεκούς, σίγουρα είναι βήμα προς τα εμπρός.

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, οι ποδοσφαιριστές του Ελλαδίτη φανέρωσαν πολύ καλό πρόσωπο, είχαν την κατοχή, δημιούργησαν προϋποθέσεις και παραλίγο να σκοράρουν με τον Εφραίμ. Στη συνέχεια πιέστηκαν, έβγαλαν και κούραση, κινδύνεψαν και ήταν τυχεροί στη φάση με το δοκάρι του Ελουντού. Όπως και να έχει, έστω και έτσι, ήταν στη διεκδίκηση της νίκης έως το σφύριγμα της λήξης.

Μεταμορφωμένος προς το καλύτερο λοιπόν, με τον Πουρσαϊτίδη στον πάγκο του ο ΑΠΟΕΛ. Ασφαλώς, το παιχνίδι απέναντι στους κυανόλευκους της Αμμοχώστου έδειξε επίσης ότι χρειάζεται ακόμα δουλειά, καθώς φανερώθηκαν αδυναμίες.

Ειδικά όταν οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης πίεζαν ψηλά στην άμυνά του στο δεύτερο ημίχρονο, υπήρχε πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και περισσότερο όταν βρισκόταν στα πόδια του Ουζόχο. Ο Νιγηριανός έδειξε πως ακόμη δεν έφτασε στα παλιά στάνταρ απόδοσής του, (όπως ήταν όσο πρόλαβε σε Ανόρθωση και Ομόνοια).

Στα αξιοσημείωτα η παρουσία των νεοαποκτηθέντων, Μπερν και Γκάρνερ (ντεμπούτο), οι οποίοι μπήκαν αλλαγή στο 62’. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν έκαναν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους, σε ένα ομολογουμένως παιχνίδι τακτικής. Θα χρειαστεί βεβαίως περισσότερος χρόνος για να μπορούν να εξαχθούν πιο ασφαλή συμπεράσματα για την αξία τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ