aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Την σταμάτησε μετά από τέσσερις μήνες και 14 ματς!

Ανόρθωση: Την σταμάτησε μετά από τέσσερις μήνες και 14 ματς!

«Η επίθεση κόβει εισιτήρια και η άμυνα δίνει τίτλους», λέει ένας άτυπος κανόνας του ποδοσφαίρου. Στην προκειμένη, για την Ανόρθωση η ατσάλινη ανασταλτική λειτουργία στο Στάδιο «Τότο Τέρνερ», στο ισόπαλο 0-0 τής άνοιξε τον δρόμο για πρόκριση στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ. Πέραν τούτου, κόβει και εισιτήρια, αφού στις τάξεις των οπαδών της «Κυρίας» επικρατεί ήδη παροξυσμός ενόψει του επαναληπτικού της ερχόμενης Πέμπτης (26/8, 20:00) στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Το δέλεαρ της πρόκρισης σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 13 χρόνια είναι τεράστιο για την ομάδα της Αμμοχώστου, τόσο για αγωνιστικούς όσο και για οικονομικούς λόγους. Μόνο το μπόνους της ΟΥΕΦΑ ανέρχεται στα 2.940.000 ευρώ, ενώ τα συνολικά έσοδα ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 4.000.000, ανάλογα και από την πορεία της ομάδας στους ομίλους.

Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια πήρε άριστα στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού με μπροστάρηδες τον εξαιρετικό Λόρια, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Αραγιούρι – Ρισβάνη και άξιους συμπαραστάτες τους ακραίους μπακ (Αμπαρτζουμιάν, Κορέια) και τον Αρτυματά, ο οποίος αναχαίτισε αρκετές επιθετικές προσπάθειες των Ισραηλινών.

Μεγαλύτερο παράσημο για τους κυπελλούχους Κύπρου το βράδυ της Πέμπτης ήταν το μηδέν παθητικό, αφού στο ίδιο γήπεδο στα δύο τελευταία παιχνίδια της φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ τη βουλγαρική Άρντα (4-0) κι άλλα τέσσερα την πολωνική Σλασκ (4-0). Η ομάδα του Ρόνι Λέβι έμεινε «άσφαιρη» για πρώτη φορά μετά από 14 παιχνίδια και συγκεκριμένα από τις 17 Απριλίου, όταν αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Μακάμπι Πετάχ Τίκβα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ