aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΌταν ο… Ζλάταν αποθέωνε τον Κατσανίκλιτς της ΑΕΛ (vid)

Όταν ο… Ζλάταν αποθέωνε τον Κατσανίκλιτς της ΑΕΛ (vid)

Ο Αλέξάντερ Κατσανίκλιτς που είναι «κλειστός» στην ΑΕΛ, πιτσιρικάς έδειχνε ότι είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα, αλλά δεν συνάντησε στον δρόμο του τη… στιγμή που θα τον απογειώσει. Έκανε καριέρα, έπαιξε για χρόνια στην Αγγλία (και στην Πρέμιερ Λιγκ), στη Σουηδία είναι ευρύτατα γνωστός, αλλά θα μπορούσε για πολύ περισσότερα. Αυτές ήταν τουλάχιστον οι προσδοκίες ειδικών και μη, κι όχι μόνο στην πατρίδα του.

Στα πρώτα του ματς στην εθνική Σουηδίας, ο ένας και μοναδικός Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δεν ήταν απλά ενθουσιασμένος με τον Αλεξάντερ, αλλά δήλωσε δημόσια ότι συνεργάζονται με κλειστά μάτια. «Η συνεργασία μου με τον Κατσανίκλιτς ολοένα και θα γίνεται καλύτερη. Δεν είχαμε έναν τέτοιο παίκτη εδώ και πολλά χρόνια. Έναν αριστεροπόδαρο εξτρέμ που να μπορεί να σκοράρει», είχε πει ο «Ίμπρα» πριν από εννέα χρόνια. Μιλάμε για τίτλο τιμής για τον πιτσιρικά, από έναν «θρύλο» που είναι δέκα χρόνια μεγαλύτερος.

Ιμπραΐβοβιτς και Κατσανίκλιτς είχαν ένα κοινό στοιχείο που αποτελούσε σημείο αναφοράς. Οι γονείς τους ήταν Βαλκάνιοι και μεγάλωσαν στη Σουηδία. Με πατέρα Βόσνιο και μάνα Κροάτισσα ο Ζλάταν. Με γονείς Σερβοσκοπιανούς ο Αλεξάντερ. Ο πατέρας Κατσανίκλιτς, μάλιστα, ήθελε ο γιος του να παίξει στην εθνική Σερβίας, αλλά ο Αλεξάντερ προτίμησε τη Σουηδία. Είναι αξιοσημείωτο, επίσης, ότι το νέο απόκτημα της ΑΕΛ πέτυχε τα δύο πρώτα του γκολ (μεταξύ 2012 και 2013) με δύο ασίστ του «Ίμπρα».

Ο Κατσανίκλιτς θεωρείτο σπουδαίο ταλέντο γι’ αυτό και ξενιτεύτηκε στα 16 του χρόνια. Η Λίβερπουλ πλήρωσε 500 χιλιάδες ευρώ για να τον αποκτήσει, αλλά δεν έπαιξε ποτέ στην πρώτη ομάδα. Δόθηκε ως αντάλλαγμα στη Φούλαμ κι από κει ξεκίνησε ένα διαφορετικό ταξίδι. Δήλωνε όμως πάντα θαυμαστής του Ριβάλντο και του Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ υποστήριζε και υποστηρίζει ακόμη την Μπαρσελόνα για τον τρόπο παιχνιδιού της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ