aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑΕΛ/Μπέκερ: Μια χαραμάδα φως

ΑΕΛ/Μπέκερ: Μια χαραμάδα φως

Δέκτης δριμείας κριτικής έγινε ο τέως προπονητής της ΑΕΛ Ζόρζε Σίλας, για την απόφασή του να θέσει εκτός πλάνου τον Μπάλας Μέγερι και να φέρει τον καλοκαιρινό διακαή πόθο του, Μουριέλ Μπέκερ. Ο Βραζιλιάνος κίπερ δεν άρχισε καλά τη σεζόν, όπως και η ομάδα του φυσικά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ανησυχία και προβληματισμός.

Βλέπετε, «οι καλές ομάδες αρχίζουν από τον τερματοφύλακά τους» και μια αδύνατη εστία αποτελεί πρόβλημα. Ωστόσο, την περασμένη Κυριακή μπήκε… μια χαραμάδα φως. Οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού έμειναν όρθιοι στο ΓΣΠ κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, αποσπώντας «λευκή» ισοπαλία και ο φύλακας της εστίας τους ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής τους.

Άλλωστε, στο γήπεδο της Λευκωσίας μία ήταν η κύρια δουλειά τους. Να μη δεχτούν γκολ. Για 90’+8 (με την καθυστέρηση στα δύο ημίχρονα), το σκηνικό ήταν κυρίως στη δική τους περιοχή, η πίεση ήταν μεγάλη και ο Μουριέλ κράτησε το μηδέν παθητικό, έχοντας και δύο καίριες επεμβάσεις.

Βγήκε νικητής σε δύο τετ α τετ με αντίπαλους επιθετικούς, πρώτα με τον Δώνη (8’) και ύστερα με τον Κβιλιτάια (71’), καθιστώντας τον εαυτό του καθοριστικό ως προς τον βαθμό που εξασφάλισε η ΑΕΛ.

Πλέον, ένα είναι το εύλογο ερώτημα: Θα αποτελέσει η εμφάνιση του ΓΣΠ την απαρχή για ανάλογες εμφανίσεις στη συνέχεια, δικαιώνοντας το δίδυμο Σίλας-Μπεμπε με λίγους μήνες καθυστέρηση; Η απάντηση θα δοθεί φυσικά από τον ίδιο στο εγγύς μέλλον. Το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος μάλιστα είναι εξίσου δύσκολο, με την Ομόνοια στο Τσίρειο, επομένως ο Μουριέλ αναμένεται να έχει πάλι μπόλικη δουλειά.

Γι’ αυτό και οι «λέοντες» ελπίζουν πως θα προσθέσει άλλη μια θετική εμφάνιση με το τρίτο μηδέν παθητικό στη σεζόν και δεύτερο συνεχόμενο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ