aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Από… ποδοσφαιρικό τζάκι ο Ντανίλο

ΑΕΛ: Από… ποδοσφαιρικό τζάκι ο Ντανίλο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η ΑΕΛ βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τον Ρίτσαρντ Ντανίλο Μασιέλ Σόουζα Κάμπος, που είναι πιο γνωστός ως Ντανίλο. Πρόκειται για 30χρονο Βραζιλιάνο, κάτοχο βελγικού διαβατηρίου και διεθνή με τις μικρές ομάδες της χώρας της Κεντρικής Ευρώπης. Αγωνίζεται ως επιτελικός, ενώ μπορεί να δώσει λύσεις και αγωνιζόμενος ως εξτρέμ.

Ο Ντανίλο προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια. Είναι γιος του παλαίμαχου επιτελικού Βαμπέρτο, ο οποίος αγωνίστηκε στον Άγιαξ πανηγυρίζοντας μάλιστα δύο πρωταθλήματα και δύο κύπελλα (μεταξύ 1998 και 2004), μα και αδερφός του Βάντερσον, ο οποίος αγωνίζεται στην Κρασνοντάρ. Ο πατέρας του αποτέλεσε το πρότυπό του, άλλωστε ακολουθούσε τα βήματά του. Όταν ο Βαμπέρτο αγωνιζόταν στη Σταντάρ Λιέγης (1996-98), ο Ντανίλο εγγράφηκε στην ακαδημία της, ενώ το 1998 μετακινήθηκαν μαζί στον Άγιαξ.

Όταν το 2007 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον «Αίαντα», είχε δηλώσει: «Μπορώ να παίξω σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Είμαι γρήγορος και επιδέξιος με την μπάλα. Στην πραγματικότητα, είμαι ο ίδιος τύπος ποδοσφαιριστή με τον μπαμπά μου. Έχω μάθει πολλά από αυτόν. Ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνω και τι να μην κάνω στο γήπεδο. Μου λέει επίσης πώς να συγκεντρωθώ».

Ωστόσο, στον Άγιαξ έφτασε έως τη U21 και όταν έληξε το συμβόλαιό του, το 2010 επέστρεψε στη Σταντάρ, στην οποίαν όμως αγωνιζόταν στις ρεζέρβες. Επόμενος σταθμός το Ντόνετσκ, όπου αγωνίστηκε για μία τριετία (2011-14) με τη φανέλα της Μέταλουργκ, συνυπάρχοντας με τον Κωνσταντίνο Μακρίδη για δύο σεζόν (2012-14) και με τον Άλεξ ντα Σίλβα για μία (2012-13). Με την ουκρανική ομάδα είχε γεμάτες σεζόν, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε για έναν χρόνο στη Ρωσία για λογαριασμό της Μορντόβια Σαράνσκ, στην οποίαν δεν μπόρεσε να στεριώσει.

Επέστρεψε στην Ουκρανία για μισή σεζόν με την Ντνίπρο, καθώς στη συνέχεια πήρε μετεγγραφή για την Ανταλιασπόρ. Στην Α’ κατηγορία της Τουρκίας αγωνίστηκε για τρεισήμισι αγωνιστικές περιόδους, έχοντας καλύτερη παρουσία στις πρώτες δύο. Η συνέχεια των βρήκε στο Μινσκ για τη Δυναμό, με την οποίαν είχε καλή πρώτη σεζόν και μέτρια δεύτερη.

Εν τω μεταξύ, σήμερα είναι προγραμματισμένη η πρώτη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ για τη νέα αγωνιστική περίοδο στο Προπονητικό Κέντρο της και η αρχή θα γίνει με τις καθιερωμένες εξετάσεις. Οι γαλαζοκίτρινοι θα προπονούνται στη Λεμεσό έως τις 25 Ιουλίου, ενώ από τις 27 του ίδιου μήνα θα μεταφερθούν στα ορεινά, με διαμονή στον Αγρό και προπονήσεις στο Πελέντρι. Θα παραμείνουν εκεί έως την Παρασκευή 7 Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθούν οκτώ φιλικά απέναντι σε Ερμή, Καρμιώτισσα, Απόλλωνα, Κούρη Ερήμη, Δόξα, Άρη, Ανόρθωση και ΑΕΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ