aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΠάπουτσος στο «Goal»: Η απαίτηση των διαιτητών για το τέλος της αποχής

Πάπουτσος στο «Goal»: Η απαίτηση των διαιτητών για το τέλος της αποχής

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Την ενότητα ανάμεσα στα μέλη της διαιτησίας τόνισε μιλώντας στο Goal.com.cy ο πρόεδρος των διαιτητών, Γιώργος Πάπουτσος. Ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών ανέφερε ότι πρώτη φορά ήταν τόσο αναστατωμένοι και αποφασιστικοί οι διαιτητές και γι’ αυτό πάρθηκε καθολικά η απόφαση για αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους.

Ο κ. Πάπουτσος τόνισε ότι η επιστροφή τους στα γήπεδα ή η συνέχιση της αποχής θα εξαρτηθεί από τις συναντήσεις που θα έχουν με την ΚΟΠ, αλλά και την Πολιτεία, αφού είναι έντονα ενοχλημένοι με τις δηλώσεις του ΠτΔ. Ο Νίκος Αναστασιάδης είχε αποκαλέσει διεφθαρμένους μερικούς διαιτητές στα βραβεία της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου και ο σύνδεσμος διαιτητών καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαλευκανθούν όσα ανέφερε και αν ευσταθεί να τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι.

Ήταν ομόφωνη η απόφαση των διαιτητών για αποχή: «Η απόφαση πάρθηκε στο σεμινάριο των διαιτητών στην Αγία Νάπα. Οι διαιτητές είναι σε σεμινάριο διαιτησίας ανωτάτου επιπέδου. Το συμβάν (σ.σ. βομβιστική επίθεση) έγινε ενώ οι διαιτητές ήταν στην Αγία Νάπα και το πληροφορήθηκαν εκεί. Και ο συνάδελφος ο διαιτητής (σ.σ. Ανδρέας Κωνσταντίνου) ήταν εκεί. Πρώτη φορά είδα τους διαιτητές τόσο ανάστατους και να το πω στην κυπριακή “μανικωμένους”. Σίγουρα έπαιξαν ρόλο τα σχόλια που προηγήθηκαν, οι τοποθετήσεις και πιστεύω δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το αντιδράσω. Εισηγήθηκαν την αποχή και εγώ δεν μπορούσα να αρνηθώ. Ήταν εκεί και ο πρόεδρος της ΚΟΠ, έφυγε από το σεμινάριο και ήρθε στη σύσκεψη με τον Υπουργό και την Αστυνομία. Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε καθολικά και αυθόρμητα από τους διαιτητές και πιστεύω την σεβάστηκαν όλοι. Δεν μπορούσε να πράξει διαφορετικά η ΚΟΠ γιατί αν συνέβαινε οτιδήποτε κακό η ευθύνη θα ήταν πάνω τους».

Ποια τα επόμενα βήματα των διαιτητών; «Οι διαιτητές στην δεύτερη επιστολή που στάλθηκε στην ΚΟΠ είναι ξεκάθαρο ότι ζητούν συνάντηση για διευκρίνιση και των δηλώσεων του ΠτΔ που άφησε υπονοούμενα. Από την στιγμή που είναι ο ανώτατος άρχων των Υπουργείων και των σωμάτων είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει απαίτηση να διαλευκανθούν όσα ανέφερε. Και αν υπάρχουν εμπλεκόμενοι διαιτητές να πάρουν εκείνο που τους αναλογεί».

Διαβάστε επίσης: Απάντησε θετικά η ΟΥΕΦΑ, έρχεται στην Κύπρο κλιμάκιο

Είναι όμως αδύνατο να διαλευκανθεί οποιαδήποτε υπόθεση μέχρι την Τετάρτη που έχουμε αγώνες. Εσείς θα επανέλθετε στα γήπεδα; «Αν μας ικανοποιήσουν θα αλλάξει η απόφαση για αποχή. Αν δεν μας ικανοποιήσουν θα συνεχιστεί το μέτρο με απόφαση της ολομέλειας των διαιτητών. Δεν μπορούν να αιωρούνται καταστάσεις και να ζουν οι διαιτητές με το φόβο. Από το αποτέλεσμα των επαφών που θα έχουμε, θα ξεκαθαρίσει η συνέχιση ή ο τερματισμός της αποχής».

Μετά την σύσκεψη του Υπουργού με τον πρόεδρο της ΚΟΠ και την Αστυνομία αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η άφιξη εμπειρογνωμόνων της ΟΥΕΦΑ. Αυτό το μέτρο τι σημαίνει για εσάς; «Για εμάς αυτό δεν έχει σημασία. Ο σύνδεσμος δεν πρέπει να έχει εμπλοκή σε ότι έχει να κάνει με τους στημένους αγώνες. Δεν πρέπει να συνταυτιστεί αυτό το θέμα των κόκκινων φακέλων με τις απειλές και τις βομβιστικές επιθέσεις στους διαιτητές».

Διαβάστε επίσης: Στον «πάγο» Απόλλων – ΑΠΟΕΛ και αλλά τρία ματς, πότε τελειώνει η αποχή

Τι ζητάτε δηλαδή; «Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσει είναι πως χειρίζονται τους διαιτητές τα αρμόδια όργανα. Χρειάζονται κανονισμοί και πρόσωπα κατάλληλα για να χειρίζονται τους διαιτητές. Η επιτροπή διαιτησίας που χειρίζεται αυτά τα πράγματα πρέπει να είναι καταρτισμένη και ισχυρή, ώστε να δίνει τα σωστά μηνύματα. Αν είσαι σωστός να σε επιβραβεύσει και αν κάνεις λάθη και έχεις ελλείψεις να πάρεις αυτό που σου αναλογεί με τιμωρία ή ακόμα και διαγραφή εάν δεν είσαι σωστός».

Διαβάστε επίσης: Κηδεία, όσο οι αρχιμαφιόζοι επιτρέπεται να «εκδίδουν» την μπάλα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ