Κηδεία, όσο οι αρχιμαφιόζοι επιτρέπεται να «εκδίδουν» την μπάλα…

Σύντομα η κηδεία του ποδοσφαίρου...

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744333

Μία από τις διαφορές των προπονήσεων από τους επίσημους αγώνες είναι η παρουσία φιλάθλων στη δεύτερη περίπτωση. Λόγω της παρουσίας φιλάθλων ομορφαίνει και μια αθλητική παράσταση. Χωρίς ανθρώπους στην εξέδρα μοιάζει με προπόνηση, ωφέλιμη για τους αθλητές, ανούσια για τους θεατές.

Τι είναι αυτό που προσελκύει τον φίλαθλο στο γήπεδο πληρώνοντας εισιτήριο και ας μην είναι και οι κατάλληλες συνθήκες που θα βρει; Δεν υπάρχει περίπτωση να πάει θέατρο, σινεμά, εστιατόριο κ.λπ. χωρίς να έχει τη θέση του, με τουαλέτες πολλές φορές βρώμικες, με κρύο ή βροχή, ή ανυπόφορη ζέστη.

Η απάντηση είναι η διασκέδαση που προσφέρει ένα παιχνίδι. Η ελπίδα του αδύνατου να κερδίσει τον δυνατό. Το απρόοπτο καλλιεργεί συναισθήματα στους οπαδούς για να αποφασίσουν να πάνε στο γήπεδο.

Αν το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο, θα ξεγελαστούν μία φορά, δύο, άντε το πολύ τρεις φορές. Κάποια στιγμή θα το πάρουν μυρωδιά και θα πουν άντε γεια. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.

Την τελευταία δεκαετία η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι με όλους τους επιτήδειους που εισχώρησαν στο χώρο του ποδοσφαίρου. Η Λερναία Ύδρα των στημένων φαίνεται αδύνατο να χάσει όλα της κεφάλια. Κάθε χρόνο η μείωση των οπαδών είναι εμφανής και δε χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις γιατί συμβαίνει.

Όσο επιτρέπεται σε διάφορους αρχιμαφιόζους να… εκδίδουν το ποδόσφαιρο και να το διασύρουν, θα πλουτίζουν. Και η αλήθεια είναι πως θα πλουτίζουν είτε είναι γεμάτη η εξέδρα, είτε όχι. Βλέπεται το στοίχημα και οι αποδόσεις δεν μετριέται με φιλάθλους. Το πρόβλημα δεν το έχουν οι απατεώνες, αλλά οι υπόλοιποι που παραμένουν αμέτοχοι παρατηρώντας χρόνο με χρόνο τη συρρίκνωση του.

Διαβάστε επίσης: Αηδιάσαμε! Δώστε μας πίσω τη χαρά μας και ξοφλάμε…

Θα έρθει, εκείνη η μέρα, αν όχι η επόμενη γενιά ίσως η μεθεπόμενη που θα συζητάει όπως η δική μας των ‘80ς, για το πόσο κόσμο είχαν οι αγώνες καλαθόσφαιρας στη δεκαετία των ‘90ς. Μετά το 2000 οι τότε ηγέτες της ομοσπονδίας και οι παράγοντες των συλλόγων δεν φρόντισαν να σταματήσουν τα επεισόδια σε κάθε παιχνίδι, δε βελτίωσαν τις συνθήκες, αδράνησαν να πάρουν αποφάσεις για την αύξηση των ξένων και μοιραία σήμερα είναι σε μαρασμό.

Διαβάστε επίσης: Έκτακτο: Αναβολή όλων των πρωταθλημάτων της ΚΟΠ!

Νομοτελειακά αυτό το δρόμο βαδίζει σήμερα και το ποδόσφαιρο. Πολιτεία, Αστυνομία, ΚΟΠ, Σωματεία, αν δεν προλάβουν ούτε αυτή τη φορά, δεν επιδιώξουν μετά μανίας να διώξουν τον υπόκοσμο από το ποδόσφαιρο, στην επόμενη δεκαετία θα του κάνουμε κηδεία.

Διαβάστε επίσης: Στην Κύπρο κλιμάκιο της ΟΥΕΦΑ και εμπειρογνώμονες για τα στημένα παιχνίδια