aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣτον «πάγο» Απόλλων – ΑΠΟΕΛ και αλλά τρία ματς, πότε τελειώνει η αποχή

Στον «πάγο» Απόλλων – ΑΠΟΕΛ και αλλά τρία ματς, πότε τελειώνει η αποχή

Την αποφασιστικότητα για δραστικές αποφάσεις με στόχο την πάταξη του φαινομένου των στημένων αγώνων πήραν σε σύσκεψη το απόγευμα της Παρασκευής (17/1) Πολιτεία, ΚΟΠ και Αστυνομία. Ο σύνδεσμος διαιτητών ενωμένος όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια αποφάσισε ομόφωνα για αποχή από όλους τους αγώνες, όλων των πρωταθλημάτων οδηγώντας την Ομοσπονδία σε αναβολή των πρωταθλημάτων της μέχρι νεοτέρας.

Οι 16 βομβιστικές επιθέσεις σε βάρος διαιτητών τα τελευταία χρόνια, οι εμπρηστικές δηλώσεις παραγόντων σε βάρος των διαιτητών και η δήλωση του ΠτΔ περί διεφθαρμένων διαιτητών εξόργισαν τα μέλη του συνδέσμου. Πρωτίστως, χρειάζεται να βρεθεί λύση ώστε να απαλλαγεί το κυπριακό ποδόσφαιρο από όσα υποφέρει και οι αρμόδιοι φορείς Πολιτεία, Αστυνομία και ΚΟΠ καλούνται άμεσα να περάσουν από τα λόγια στις πράξεις.

Η κάθοδος στην Κύπρο κλιμακίου της ΟΥΕΦΑ και εμπειρογνωμόνων από το εξωτερικό, ώστε να συμβουλεύσουν τις Αρχές για πάταξη του φαινομένου των στημένων αγώνων είναι η πρώτη απόφαση που πάρθηκε. Ζητούμενο, όμως, είναι η Αστυνομία να καταφέρει να στοιχειοθετήσει υπόθεση και να προκύψουν (επιτέλους) στοιχεία σε βάρος όσων ασελγούν κατά του ποδοσφαίρου.

Διαβάστε επίσης: Στην Κύπρο κλιμάκιο της ΟΥΕΦΑ και εμπειρογνώμονες για τα στημένα παιχνίδια

Οι διαιτητές ήταν κάθετοι μιλώντας στον πρόεδρο της ΚΟΠ για την απόφασή τους να απέχουν από όλα τα πρωταθλήματα. Ουδείς μπορεί να προβλέψει μετά βεβαιότητας πότε θα επαναρχίσει η αγωνιστική δράση και εάν θα διεξαχθούν οι αγώνες κυπέλλου που είναι ορισμένοι για την ερχόμενη Τετάρτη (22/1). Η ΚΟΠ περιμένει την ενημέρωση της ΟΥΕΦΑ για το πότε θα έρθουν στην Κύπρο οι αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και ακολούθως θα καθίσει εκ νέου στο τραπέζι με τους διαιτητές.

Πληροφορίες του Goal.com.cy αναφέρουν ότι οι πιθανότητες να γίνουν οι αγώνες της Τετάρτης (22/1) είναι μοιρασμένες. Πάντως, εάν αναβληθούν θα προκύψει πρόβλημα ιδίως σε ότι αφορά τους αγώνες του ΑΠΟΕΛ, καθώς το πρόγραμμα των «γαλαζοκιτρίνων» είναι γεμάτο με υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα (εξ αναβολής παιχνίδι με την Ανόρθωση), κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ.

Διαβάστε επίσης: Τι ισχύει με τις μετεγγραφές παικτών μετά την αναβολή της 17ης αγωνιστικής

H εκτίμηση που υπάρχει είναι πως το πρωτάθλημα θα επαναρχίσει την επόμενη Παρασκευή (24/1) με τη διεξαγωγή των αγώνων της 17ης αγωνιστικής στην Α’ Κατηγορία και της 14ης στη Β’ Κατηγορία.

Διαβάστε επίσης: Αηδιάσαμε! Δώστε μας πίσω τη χαρά μας και ξοφλάμε…

Oι αγώνες που είναι προγραμματισμένοι για την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020

19:00 Απόλλων – ΑΠΟΕΛ (Τσίρειο Στάδιο)

16:00 Ομόνοια Λευκωσίας – Ερμής Αραδίππου (Γ.Σ.Π)

17:00 Δόξα Κατωκοπιάς – ΕΝ Παραλιμνίου (Μακάρειο Στάδιο)

18:00 Καρμιώτισσα Πολεμιδιών – ΑΕΚ Λάρνακας (Ν. Papas Group – Αμμόχωστος Επιστροφή)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ