aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΜη φοβού το πρόστιμο, «δουλεύουν» για να πυροδοτούν το κλίμα

Μη φοβού το πρόστιμο, «δουλεύουν» για να πυροδοτούν το κλίμα

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Πρόσφατα, ο Επικεφαλής Πειθαρχικός Εισαγγελέας της ΚΟΠ Στέλιος Νικολάου εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία έσπευσε να προειδοποιήσει σωματεία και παράγοντες, σε σχέση με δηλώσεις ή και ανακοινώσεις τους που αφορούν τη διαιτησία αγώνων και οι οποίες παραβιάζουν τους κανονισμούς. Όποιος πήρε το μήνυμα το πήρε. Το πρόστιμο καραδοκεί!

Μέχρι εδώ όλα καλά και ωραία. Τί γίνεται όμως με τους πρώην παράγοντες των ομάδων; Έχω την εντύπωση, και θα συμφωνήσουν οι περισσότεροι μαζί μου, πως αυτοί είναι που πυροδοτούν ακόμη περισσότερο το κλίμα, με τα γραφόμενά τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Πίσω από έναν υπολογιστή/κινητό και χωρίς τον φόβο επιβολής οποιοδήποτε προστίμου, χτυπάνε μανιωδώς τα πλήκτρα και γράφουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι.

Τι έχουν να χάσουν άλλωστε; Αφού δεν τους πιάνει το κολάνι! Κι αντί να επιχειρούν να κατευνάσουν τα πνεύματα, καταφέρνουν ν’ ανοίξουν νέες κόντρες, με τους οπαδούς διαφόρων ομάδων να αλληλοβρίζονται και πάει λέγοντας. Πολλές φορές το πράγμα ξεφεύγει επικίνδυνα, μέχρι κι απειλές… εξφεντονίζονται και πραγματικά είναι θέμα χρόνου να μην περάσουν κάποιοι στην πράξη. Και τότε είναι που θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε.

Ας μην βγάζουμε, όμως, την ουρά μας απ’ έξω. Δεν φταίνε όμως μόνο οι πρώην παράγοντες, φταίμε και εμείς, οι δημοσιογράφοι, που αναδημοσιεύοντας τις τοποθετήσεις/αναρτήσεις τους, τους δίνουμε υπόσταση και βήμα να περάσουν τα μηνύματά τους. Τώρα, δικά τους είναι τα μηνύματα ή αλλωνών που βρίσκουν τρόπο να τοποθετούνται χωρίς να τιμωρούνται, αυτό είναι κάτι που δεν θα μάθουμε ποτέ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ