aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΛαρένα: «Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε...»

Λαρένα: «Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε…»

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Τι κι αν η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κερδίσει την περασμένη Πέμπτη; Τι κι αν οι παίκτες της Σπαρτάκ ξεδίπλωσαν στον αγωνιστικό χώρο αρκετές από τις αρετές τους; Ο Χόρχε Λαρένα πιστεύει ακράδαντα ότι η ομάδα του μπορεί να προκριθεί στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτό δήλωσε μιλώντας αποκλειστικά στο «Goal». Ο Ισπανός μέσος αναφέρθηκε στο πρώτο ματς που διεξήχθη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», στον επαναληπτικό στη Μόσχα και έστειλε μεταξύ άλλων το δικό του μήνυμα στους φίλους της ΑΕΚ…

Χόρχε, παλέψατε απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα όπως η Σπαρτάκ. Πώς σας βρίσκει το τελικό σκορ του αγώνα (1-1);

Πιστεύω δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό αποτέλεσμα. Αρχίσαμε το παιχνίδι πάρα πολύ καλά, κρατώντας μπάλα, αλλά σκόραρε ο αντίπαλος, βρέθηκε μπροστά στο σκορ μετά από ένα δικό μας λάθος. Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινήσαμε και πάλι έχοντας την κατοχή της μπάλας και εκδηλώσαμε αρκετές αντεπιθέσεις. Μετά το γκολ της ισοφάρισης πιστεύω ήμασταν καλύτεροι. Δεν δημιουργήσαμε μεγάλη ευκαιρία, αλλά ελέγξαμε το ματς. Η ομάδα πάλεψε και γενικά πιστεύω παίξαμε καλά με βάση τη δυναμικότητα της Σπαρτάκ.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα θεωρείς ότι η ΑΕΚ μπορεί να πάρει εκείνο το σκορ στη Ρωσία που θα την απογειώσει στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης;

Ναι, το πιστεύουμε. Πρέπει να το πιστέψουμε. Δείξαμε ότι το πιστεύουμε και στο πρώτο ματς. Η Σπαρτάκ είναι μεγάλη ομάδα, διαθέτει πολύ καλούς παίκτες, παίζει στην έδρα της, αλλά έχουμε και εμείς τις πιθανότητές μας, έχουμε τα δικά μας… κλειδιά και θα προσπαθήσουμε».

Ποιο πιστεύεις θα είναι το «κλειδί»; Μήπως το πώς θα συμπεριφερθείτε αμυντικά;

Πρέπει να πετύχουμε τουλάχιστον ένα γκολ και συνάμα ν’ αμυνθούμε αποτελεσματικά. Έχουμε πολύ καλή αμυντική γραμμή, αν και μας προέκυψε το πρόβλημα με τον Ηλία Χαραλάμπους. Έχουμε όμως πολλούς ποδοσφαιριστές και πιστεύουμε πως μπορούμε να κερδίσουμε. Τουλάχιστον θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό που μπορούμε να υποσχεθούμε.

Οι καιρικές συνθήκες στο πρώτο παιχνίδι σας επηρέασαν;

Ναι, ήταν δύσκολο. Ήταν δύσκολο για όλους. Πρέπει να προσαρμοζόμαστε σε οποιαδήποτε ώρα διεξαγωγής ενός αγώνα. Όλοι στο τέλος, ακόμη και οι οπαδοί, ήταν κουρασμένοι αφού η  ζέστη ήταν αφόρητη. Μας υποστήριξαν όμως και τους χρειαζόμαστε σε κάθε παιχνίδι δίπλα μας.

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο;

Είναι πολύ σημαντικοί οι φίλαθλοι για μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι όλοι στον σύλλογο για το νέο γήπεδό μας. Είναι το καλύτερο για όλους. Θα παλεύουμε, όπως πάντα, με όλες μας τις δυνάμεις, έχουμε τα δικά μας όπλα. Έχουμε φιλοδοξίες. Βλέπουμε ένα-ένα τα παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ και ακολούθως το ίδιο θα πράξουμε και με αυτά του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ