aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚΟΠ: Τέλος οι αναβολές για τους «Ευρωπαίους», αλλάζει και το Σούπερ Καπ

ΚΟΠ: Τέλος οι αναβολές για τους «Ευρωπαίους», αλλάζει και το Σούπερ Καπ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ στην τελευταία του Συνεδρία (31/10/2019) αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές στην Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Cyta περιόδου 2020-2021 αναφορικά με τις αναβολές αγώνων των ομάδων μας που συμμετέχουν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Διαβάστε επίσης: Αλλάζει ο κανονισμός με τους Κυπροποιημένους ποδοσφαιριστές!

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που ομάδα που αγωνίζεται στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δικαιούται να αγωνιστεί Δευτέρα στην επόμενη αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta και η Δευτέρα είναι ημερομηνία Εθνικών Ομάδων, τότε, δεν θα δικαιούται να ζητήσει αναβολή του αγώνα της και αγώνας, θα διεξάγεται Κυριακή.

Παραμένει ο κανονισμός που αφορά τους αγώνες του Πρωταθλήματος  Cyta, που είναι στο μέσο των δύο αγώνων των Play-Off των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ο κανονισμός αυτός αναφέρει: «Σε περίπτωση που ομάδα του Πρωταθλήματος Cyta θα αγωνιστεί στα Play-off των Πρωταθλημάτων της UEFA, ο αγώνας του Πρωταθλήματος Cyta που είναι στο μέσο των δύο αγώνων των Play-off θα μπορεί με κοινό αίτημα των δύο διαγωνιζομένων σωματείων να αναβληθεί και να διεξαχθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, σε ημερομηνία που θα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή. To ίδιο δικαίωμα (για αναβολή του αγώνα) θα έχει και το ∆ιοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας».

Αγώνας Super Cup

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ αποφάσισε όπως ο αγώνας Super Cup μεταξύ του Πρωταθλητή και του Κυπελλούχου να διεξάγεται αρχές Ιουλίου, πριν την έναρξη των Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των ομάδων μας. Η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα το 2020 θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ