aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚάρτα φιλάθλου: Ούτε στη Βαβέλ τόση σύγχυση

Κάρτα φιλάθλου: Ούτε στη Βαβέλ τόση σύγχυση

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Η ΑΕΚ υποστηρίζει το μέτρο της κάρτας οπαδού με… χίλια. Καινούργιο δεν το λες, αλλά με την επιστολή της το έκανε με τον πλέον εμφαντικό τρόπο. Αν και οι οργανωμένοι οπαδοί της όχι μόνο εμμένουν στην κατάργηση του μέτρου αλλά, όπως σημείωσαν σε ανακοίνωσή τους που ακολούθησε της δημοσιοποίησης της επιστολής της διοίκησης… «Και το μέτρο να πέσει, δεν θα επιστρέψουμε, μείνε με τους αυλικούς σου». Τώρα τι να υποθέσουμε;

Ο Απόλλων… σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και η Ανόρθωση τάσσονται εναντίον σφόδρα. Ομόνοια, ΑΕΛ, ΑΠΟΕΛ, Δόξα, Αλκή και Νέα Σαλαμίνα επιδιώκουν την τροποποίηση του νόμου θέλοντας να πάρουν στην κατοχή τους το μητρώο φιλάθλων. Κάποιος ίσως να διερωτάται γιατί συντάσσονται Δόξα και Αλκή. Μάλλον για συμπαράσταση, στέκονται δηλαδή αλληλέγγυοι, παρά για ουσιαστικούς λόγους.

Και δεν τελειώνει το θέμα μέχρι εδώ. Γιατί ναι μεν ο ΑΠΟΕΛ και η ΑΕΛ ζητούν τροποποίηση αλλά η θέση των οργανωμένων οπαδών τους για κατάργηση της κάρτας παραμένει άκαμπτη. Επίσης, τρία άλλα σωματεία δεν έχουν εκφραστεί καθόλου για το θέμα. Τουλάχιστον δημόσια η Ένωση, η Πάφος FC και ο Ερμής δεν έχουν διασαφηνίσει τις θέσεις τους.

Όλες τούτες οι διαφορετικές αντιθέσεις για να συγκεραστούν και να φτάσουν ομόγνωμα σε συγκεκριμένο περιεχόμενο που θα αποτελέσει το τελικό κείμενο της προσεχούς Άτυπης Γενικής Συνέλευσης της ΚΟΠ (Τρίτη 20 Νοεμβρίου) χρειάζεται κατά τα φαινόμενα να μετακινηθούν… βουνά. Η ασυμβατότητα θέσης και σκέψης των ποδοσφαιρικών συλλόγων προϊδεάζει απουσία ομοφωνίας, που κάτι θα ήθελε και το είχε ζητήσει ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας.

Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα εφόσον προκύψει ασυμφωνία χαρακτήρων μεταξύ των συλλόγων; Ποια θα είναι η στάση που θα τηρήσουν οι διοικήσεις όσων θέλουν κατάργηση ή διαφοροποίηση της νομοθεσίας; Έχοντας μάλιστα την πίεση που ασκούν, όσο ασκούν τέλος πάντων, οι οργανωμένοι οπαδοί τους;

Ακόμη και αν προκύψει καταληκτικό κείμενο στη μέση, δηλαδή στη διατήρηση του νόμου, αλλά το μητρώο να περιέλθει στην ΚΟΠ ή τα σωματεία, οι οργανωμένοι οπαδοί αναμένεται πάλι να έχουν ενδοιασμούς και κατά πάσα πιθανότητα θα αντιδράσουν. Το σκηνικό παραμένει θολό και αυτό το ομιχλώδες τοπίο δεν θα βοηθήσει καθόλου όσο συντηρείται.

Από την άλλη η πίεση που έχει ασκηθεί το τελευταίο διάστημα από μια μερίδα σωματείων και οπαδών τους φαίνεται να έχει προλειάνει το έδαφος τουλάχιστον για τροποποίηση. Αυτό φαίνεται από τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου, αλλά και από τις σποραδικές τοποθετήσεις βουλευτών του ΔΗΣΥ που αρχικά ψήφισαν υπέρ της παρούσας νομοθεσίας.

Το κλειδί της υπόθεσης, κατά τα φαινόμενα, είναι η Άτυπη Γενική Συνέλευση, με τις ενδείξεις να μη φανερώνουν ομογνωμία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ