aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣH σκληρή πραγματικότητα: «Ό,τι δεν πάει μέσα είναι άσχημο»…

H σκληρή πραγματικότητα: «Ό,τι δεν πάει μέσα είναι άσχημο»…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Το όνομα Σπόλιαριτς είναι ταυτόσημο με το ποδόσφαιρό μας. Το δε Μιλένκο Σπόλιαριτς συνώνυμο με εγκυκλοπαίδεια γνώσεων και εμπειρίας σε ό,τι έχει να κάνει με το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι. Ο Σέρβος στην καταγωγή (με κυπριακή εδώ και χρόνια υπηκοότητα) παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην διεθνής ήρθε στο νησί μας ως «μάννα εξ ουρανού» και στα ντουζένια του έγραψε Ιστορία με τα χρώματα του Απόλλωνα.

Σε ρόλο σχολιαστή πλέον, σε συνδρομητικό κανάλι, αν και δεν συμφωνώ πάντα με τα σχόλιά του, υπάρχουν στιγμές που οι ατάκες του αποτελούν σεμινάρια προς επιμόρφωση ακόμη και σε μας που ασχολούμαστε επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία!

Όπως για παράδειγμα στη χθεσινή περιγραφή με τον συνάδελφο Κώστα Παπαδόπουλο και στο παιγνίδι ΑΕΚ – ΑΕΛ. Σε κάποια φάση στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, ο Αγκάνοβιτς της ΑΕΛ εκτέλεσε φάουλ, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Ο Κώστας σχολίασε «Καλή εκτέλεση…»  και κάπου εκεί παρενέβη ο Μιλένκο λέγοντάς του «Ό,τι δεν πάει μέσα είναι άσχημο»! Ολόσωστος! Παρόλο που όλοι μας, ακόμα και ο κόσμος επευφημούμε τέτοιες ή παρόμοιες προσπάθειες. Από τη στιγμή, λοιπόν, που η προσπάθεια του Κροάτη δεν πήγε μέσα και δεν έγινε γκολ, «ήταν άσχημη».

Μπορεί να υπάρχει μια δόση υπερβολής σ’ αυτό, εντούτοις είναι η ωμή πραγματικότητα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση του «κάθε» Αγκάνοβιτς. Τα κοσμητικά επίθετα και οι επευφημίες δεν παύουν βέβαια να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ποδοσφαίρου (όπως επίσης και πολλές άλλες στιγμές και φάσεις της ζωής μας), πλην όμως αυτά είναι αυτό που συνήθως λέμε η ηθική επιβράβευση (ένας καλός λόγος) για την προσπάθεια.

Όπως και να ‘χουν τα πράγματα, η ουσία είναι πως ο Μιλένκο με την ατάκα του έδωσε τροφή για να δούμε τη ρεαλιστική πλευρά ή, αν προτιμάτε, τη σκληρή πραγματικότητα σε ό,τι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Να προσθέσω στο σημείο αυτό πως ενέργειες και προσπάθειες όπως η χθεσινή του Αγκάνοβιτς, καθώς επίσης και στη ζωή μας γενικότερα, κάνουν το ποδόσφαιρο (και τη ζωή μας) ομορφότερο. Γιατί να μην ξεχνάμε πως το κάθε νόμισμα έχει δυο όψεις…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ