aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«X»ορτατικό παιχνίδι με τέσσερα γκολ!

«X»ορτατικό παιχνίδι με τέσσερα γκολ!

Σε ένα «χορταστικό» παιχνίδι στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, Πανιώνιος και ΟΦΗ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2 για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Τρία γκολ μέσα σε διάστημα 26 λεπτών στο πρώτο μέρος, πολλές οι φάσεις σε όλο το 90λεπτο. Ξεχώρισε από πλευράς Κρητικών ο νεοαποκτηθέντας Χουάν Νέιρα, σημειώνοντας δύο τέρματα. Μοιραίος ο Μπανανά, έχασε ευκαιρία που δεν χάνεται

Ο Ζοζέ Ανιγκό παρέταξε τον Πανιώνιο με 3-4-3 και τους Μασούρα-Σπιριντόνοβιτς στα άκρα της επίθεσης, ενώ στην κορυφή αγωνίστηκε ο Ντουρμισάι. Από την πλευρά του ο Νίκος Παπαδόπουλος προτίμησε το 4-2-3-1 με τον Πλατέλλα να κινείται στα δεξιά της επίθεσης, τον Κουτσιανικούλη στα αριστερά, τον Βουό στην κορυφή και τον Νέιρα πίσω του σε ρόλο «οργανωτή».

«Εκρηκτικό» ημίχρονο με τέσσερα γκολ!

Εντυπωσιακό ματς είδαμε στο πρώτο ημίχρονο και ειδικά στο πρώτο 25λεπτο, διάστημα στο οποίο σημειώθηκαν τα τρία από τα συνολικά τέσσερα τέρματα. Ο Πανιώνιος που αναπτυσσόταν κυρίως από την αριστερή πλευρά (με Κότσιτς) άνοιξε το σκορ μόλις στο 9λεπτο με πλασέ του Γιώργου Μασούρα, έχοντας δεχθεί εξαιρετική ασίστ από τον Κόρμπο ο οποίος είχε κάνει ωραία κούρσα από το κέντρο εκμεταλλευόμενος λάθος του Μεγιάδο στη μεσαία γραμμή.

Οι κυανέρυθροι είχαν το μομέντουμ και μάλιστα άγγιξαν και δεύτερο γκολ με τα πολύ καλά σουτ των Κειτά, Σπιριντόνοβιτς και Ντουρμισάι στα επόμενα λεπτά. Ο ΟΦΗ έδειχνε να μην πατάει καλά στο γήπεδο όμως σταδιακά βρήκε την ηρεμία του και με τους Νέιρα, Κουτσιαικούλη Βουό και Κοροβέση να ηγούνται, έφερε το ματς… τούμπα!

Αρχικά κατάφερε να ισοφαρίσει με σουτ-καραμπόλα του Νέιρα (σ.σ. για την ακρίβεια ήταν αυτογκόλ καθώς η μπάλα άλλαξε πορεία στο σώμα του Κούρντι) στο 23’ μετά από ασίστ του Κουτσιανικούλη και πριν καλά-καλά συνέλθουν οι γηπεδούχοι είχαμε και το 1-2! Και πάλι δημιουργός ο Κουτσιανικούλης που τράβηξε δύο παίκτες πάνω του δίνοντας την κατάλληλη στιγμή στον Αργεντινό ο οποίος με «κεραυνό»…υπέγραψε και δεύτερο γκολ για τους Κρητικούς.

Οι ασπρόμαυροι συνέχισαν να απειλούν εκμεταλλευόμενοι την αμυντική αδυναμία στην πλευρά του Κούρντι (στα δεξιά), ωστόσο δέχθηκαν ένα τέρμα από εκεί που δεν το περίμεναν. Σε εκτέλεση φάουλ του Σπιριντόνοβιτς στο 44’, ο Στρέζος απέκρουσε με γροθιές, όμως ο Σταυρόπουλος που καραδοκούσε πήρε το «ριμπάουντ» και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2!

Έπεσε ο ρυθμός, απίστευτη ευκαιρία του Μπανανά

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά στο Β’ μέρος και ειδικά στο πρώτο 15λεπτο είχαμε απλά μια υποψία ευκαιρίας με τον Νέιρα από τον ΟΦΗ. Οι δύο ομάδες έδειξαν κουρασμένες, κάτι λογικό και αναμενόμενο αν και στο τελευταίο ημίωρο το ματς «ζωήρεψε» και πάλι. Μετά το 60’ ο Πανιώνιος ανέβασε την απόδοσή του, πήρε τον έλεγχο και προσπάθησε να πιέσει, έχοντας μια αξιόλογη διπλή ευκαιρία στο 65’ με σουτ των Σπιριντόνοβιτς και Μασούρα.

Η πιο μεγάλη στιγμή όμως ήρθε στο 80’ όταν ο Μπανανά… κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ, παρότι πλάσαρε από μισό μέτρο αν και ανενόχλητος. Από την πλευρά του ΟΦΗ απείλησε στα τελευταία λεπτά και συγκεκριμένα με τον Ντίνα (85’ εκτέλεση φάουλ) και τον Νέιρα (89’ σουτ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ