aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΤην έγκριση της UEFA για να παίξει στο Champions League περιμένει η Τζιρόνα

Την έγκριση της UEFA για να παίξει στο Champions League περιμένει η Τζιρόνα

Η ισπανική ομάδα περιμένει το «πράσινο φως» για τη συμμετοχή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Θέση στο Champions League της επόμενης σεζόν έκλεισε και μαθηματικά η Τζιρόνα, η οποία επικράτησε με 4-2 της Μπαρτσελόνα το Σάββατο, για την 34η αγωνιστική της LaLiga.

Ωστόσο, η συμμετοχή της ισπανικής ομάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για του χρόνου δεν είναι δεδομένη, καθώς απομένει η έγκριση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, λόγω του μετοχικού καθεστώτος του συλλόγου.

Η Τζιρόνα ανήκει κατά 47% στην City Football Group, η οποία είναι η εταιρία που «τρέχει» μεταξύ άλλων 13 συλλόγων και τη Μάντσεστερ Σίτι.

Σύμφωνα με το άρθρο 5 για τους κανονισμούς των διοργανώσεων της UEFA, ομάδες που έχουν το ίδιο μετοχικό καθεστώς απαγορεύεται να παίζουν στις ίδιες διοργανώσεις.

Μάλιστα, οι κανονισμοί προβλέπουν πως εάν δύο ομάδες από την ίδια ομάδα ιδιοκτησίας προκριθούν στην ίδια διοργάνωση της UEFA, η ομάδα που τερματίζει ψηλότερα στο εγχώριο πρωτάθλημά της παίρνει τη θέση. Εάν οι δύο ομάδες τερματίσουν στην ίδια θέση, τότε εκείνη με τον υψηλότερο συντελεστή συλλόγου (σε αυτή την κατηγορία υπερισχύει η Σίτι) παίρνει το «εισιτήριο» για τη διοργάνωση.

Αυτή τη στιγμή οι «πολίτες» χρειάζονται δύο βαθμούς για να εξασφαλίσουν τη δεύτερη θέση στην Premier League, ενώ μπορούν να κερδίσουν τον τίτλο στην Αγγλία, εάν κάνουν το τρία στα τρία στα εναπομείναντα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η αγγλική ομάδα θα πάρει το εισιτήριο που προβλέπεται για το City Football Group, αφού θα είναι πιο πάνω σε σχέση με την Τζιρόνα, σύμφωνα με τους προαναφερθέντες κανονισμούς.

Υπάρχουν, βέβαια, κάποιες πηγές που αναφέρουν πως είναι απίθανο να υποβιβαστεί στο Europa League η Τζιρόνα, αφού ο ισπανικός σύλλογος αναμένεται να δηλώσει επίσημα πως δεν έχει καμία οργανωτική σχέση με τη Μάντσεστερ Σίτι και θα πάρει την άδεια για να παίξει στο Champions League.

H City Football Group κατέχει το 47% της Τζιρόνα, ενώ 35% ανήκει στον επιχειρηματία Μαρσέλο Κλόρε που είναι επίσης πρόεδρος της Μπολιβάρ από την Βολιβία, μίας άλλης ομάδας που ανήκει στο ίδιο επενδυτικό γκρουπ. Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Πέρε Γκουαρδιόλα, αδερφός του Πεπ της Σίτι.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως η Λειψία και Σάλτσμπουργκ, που ανήκουν και οι δύο στον όμιλο της Red Bull, έχουν λάβει κανονικά άδεια να παίξουν στο Champions League τις τελευταίες σεζόν, ενώ τον περασμένο Ιούλιο η UEFA αποδέχθηκε αρκετούς συλλόγους που έχουν κοινό ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Πρόκειται για την Άστον Βίλα και την Γκιμαράρες, την Μπράιτον και τη Σεν Ζιλουάζ, τη Μίλαν και την Τουλούζ, οι οποίες έλαβαν κανονικά άδεια και συμμετείχαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετά από σχετική ακρόαση που έγινε από το αρμόδιο όργανο της UEFA.

ΠΗΓΗ:sport-fm.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ