aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΟ δισεκατομμυριούχος θέλει να κυριαρχήσει

Ο δισεκατομμυριούχος θέλει να κυριαρχήσει

Ο Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ μπιν Σουλτάν Αλ Ναχιάν και τα… 23 δισ. δολάριά του, θέλουν να κυριαρχήσουν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος της Αλ Τζαζίρα, αντιπάλου της Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων, αισθάνεται και πιστεύει ότι τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν σχεδόν τα πάντα, όπως αποδεικνύεται και από το πρόσφατο άνοιγμα του «Μουσείου του Λούβρου» στο Άμπου Ντάμπι.

Όμως δεν μπορεί να κυριαρχήσει στον κόσμο του ποδοσφαίρου, όπως θα ήθελε. Σήμερα θα καθίσει δίπλα στον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο και τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρες, γνωρίζοντας ότι αυτός και η ομάδα του θα είναι σε μειονεκτική θέση απέναντι στους «μερένχες», που θέλουν να διατηρήσουν το παγκόσμιο στέμμα. Δεν συμβαίνει βέβαια το ίδιο και με τις άλλες ομάδες του, Μάντσεστερ Σίτι, Νέα Υόρκη, Μελβούρνη, Γιοκοχάμα Μαρίνος και την Τορκέ από την Ουρουγουάη.

Ο Αλ Ναχιάν, θεωρείται ένας από τους τρεις πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Ο 48χρονος Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Σεΐχ είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας του Αμπού Ντάμπι, εξάδελφος του αδελφού του εμίρη Χαλίφα μπιν Ζαγιέντ μπιν Σουλτάν Αλ Ναχιάν. Το 2015 πούλησε το 13% της Μάντσεστερ Σίτι με αντάλλαγμα 376 εκατ. ευρώ, το ίδιο ποσό που καταβλήθηκε για την αγορά του συνόλου του συλλόγου το 2008. Το πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά τα χρήματα δεν του δίνουν, προς το παρόν, αυτό που επιθυμεί περισσότερο, τον έλεγχο του ποδοσφαίρου ή τουλάχιστον μιας ομάδας που να μπορεί να το κάνει.

Από τότε που υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ηλικία 18 ετών, ο Μαρτσέλο κέρδισε σχεδόν όλα όσα πρέπει να κερδίσει. Οι 17 τίτλοι του περιλαμβάνουν τρία Champions League και δύο Μουντιάλ συλλόγων. Όμως δεν σταματάει: «Το ποδόσφαιρο έχει σύντομη μνήμη και για μένα ο πιο σημαντικός τίτλος είναι πάντα ο επόμενος». Έτσι ο επόμενος τίτλος θα μπορούσε να είναι το Μουντιάλ συλλόγων 2017, ένα τουρνουά που η Ρεάλ Μαδρίτης θα κάνει ντεμπούτο, σήμερα στον ημιτελικό (19:00), εναντίον της Αλ Τζαζίρα. Αν η Ρεάλ Μαδρίτης κερδίσει τον τίτλο, θα είναι ο πέμπτος από τους έξι στη σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ