aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Euro: Η «μητέρα των μαχών»

Οι αγώνες της φάσης των «16» του Euro 2020, ολοκληρώνονται σήμερα με τα δύο τελευταία παιχνίδια της σειράς, όπου την παράσταση «κλέβει» η «μητέρα των μαχών», το μεγάλο και παραδοσιακό ντέρμπι ανάμεσα στην Αγγλία και τη Γερμανία που θα πραγματοποιηθεί στο Γουέμπλεϊ και θα αρχίσει στις 19:00 (ΡΙΚ2). Η Σουηδία θα αντιμετωπίσει την Ουκρανία στη Γλασκώβη (22:00, ΡΙΚ2), με έπαθλο για τον νικητή μία θέση στα προημιτελικά.

Για την Αγγλία είναι η απόλυτη ευκαιρία για να «ξορκίσει» τον κακό της «δαίμονα» τη Γερμανία, η οποία της στέρησε στο παρελθόν ουκ ολίγες μεγάλες προκρίσεις σε κορυφαία τουρνουά. Ο Σάουθγκεϊτ περιμένει το «πράσινο φως» για να συμπεριλάβει στην αποστολή τους Μπεν Τσίλγουελ και Μέισον Μάουντ, οι οποίοι έχουν τεθεί σε «απομόνωση» από την περασμένη εβδομάδα μετά την επαφή τους με τον Γκίλμουρ, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19. Από την άλλη πλευρά ο Γιοάκιμ Λεβ δεν έχει προβλήματα απουσιών και ψάχνει λύσεις στο γκολ, δεδομένου ότι ο Βέρνερ εξακολουθεί να «κολυμπάει» σε πολύ… ρηχά νερά κι όπως όλα δείχνουν πως θα εμπιστευτεί εκ νέου τον Μίλερ.

Στη Γλασκώβη, η Σουηδία θέλει να δείξει πως η πορεία (και η πρωτιά) της στον Ε’ όμιλο δεν ήταν τυχαία. Ο Γιάνε Άντερσον είδε προς ικανοποίησή του τον Φόρσμπεργκ (3 γκολ στη φάση των ομίλων) να προπονείται κανονικά μετά από έναν μικροτραυματισμό του στον αγώνα με τους Πολωνούς, ενώ θα έχει πλέον πολύ πιο «ενεργό» κι έτοιμο τον Κουλουσέφσκι. O προπονητής της Ουκρανίας, Αντρέι Σεφτσένκο, σκέφτεται ορισμένες αλλαγές στην ενδεκάδα, με τον Τσιγκάνκοφ να κερδίζει θέση στο πλάνο του μετά την καλή εμφάνιση του ως αλλαγή στον τελευταίο αγώνα των ομίλων κόντρα στην Αυστρία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ