aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΟ μεταλλάς Νεόφυτος Μιχαήλ και η σπουδαιότητα των Sabaton

Ο μεταλλάς Νεόφυτος Μιχαήλ και η σπουδαιότητα των Sabaton

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Μοναδικές στιγμές έζησε το περασμένο Σάββατο στο δημοτικό αμφιθέατρο Λακατάμειας ο τερματοφύλακας της Νέας Σαλαμίνας Νεόφυτος Μιχαήλ. Ο 23χρονος κίπερ απόλαυσε τη συναυλία των Sabaton, ενός εκ των κορυφαίων συγκροτημάτων της power – heavy metal στον κόσμο και αποτελεί τιμή για τον τόπο μας η επίσκεψή τους.

Ο Νεόφυτος μαζί με την παρέα του απόλαυσε τη μοναδική συναυλία (με νέες και παλιές επιτυχίες των Sabaton), ανήρτησε βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και μία φωτογραφία στο Instagram με ένα πανό αφιερωμένο στο πασίγνωστο σουηδικό συγκρότημα. Η φωτογραφία συνοδεύεται με το σχόλιο «hail to a great and powerful live. Thank you Sabaton» (σ.σ. «συγχαρητήρια για ένα σπουδαίο και ισχυρό live. Ευχαριστούμε Sabaton»).

Για όσους δεν γνωρίζουν τους Sabaton, η στιχουργική του σουηδικού συγκροτήματος ασχολείται αποκλειστικά με θέματα πολέμου και ιστορικών μαχών και προσώπων. Τα περισσότερα τραγούδια τους αφορούν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στα εγκλήματα πολέμου των Ναζί. Μέχρι και τραγούδι αφιερωμένο στο έπος του 1940 και στον αρχαίο βασιλιά της Σπάρτης Λεωνίδα, υπάρχει στη δισκογραφία τους («Coat of arms»).

Πάντως, μέλη των Sabaton, εξέφρασαν την επιθυμία τους να γράψουν τραγούδια για τις πληγές της ημικατεχόμενης Κύπρου από την τουρκική εισβολή το 1974. Αυτό τόνισαν σε άτομα που γνώρισαν στην Κύπρο και συναντιόνται μαζί τους σε κάθε ταξίδι που κάνουν στο νησί μας.

Hail to a great and powerful live. Thank you Sabaton ?????? #lastnight #liveshow #sabaton #goingtowar

A photo posted by Neophytos Michael (@neophytos_michael) on

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ