aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΥπάρχει σοβαρός λόγος για τον «ιπτάμενο» Πική και τον Σεργίου

Υπάρχει σοβαρός λόγος για τον «ιπτάμενο» Πική και τον Σεργίου

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Η Νέα Σαλαμίνα, φέτος, αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν, δέχθηκε αρνητικά σχόλια από μερίδα οπαδών της, λόγω της παραχώρησης νεαρών παικτών της σε ομάδες Β’ Κατηγορίας με τη μορφή δανεισμού. Υπάρχει όμως, σοβαρή εξήγηση και σκεπτικό που μόνο οφέλη μπορούν να αποφέρουν στους παίκτες αλλά και στην ομάδα. 

Στα τέλη του φετινού Καλοκαιριού, δύο νεαροί παραχωρήθηκαν με υποσχετική και δεν είχαν κανένα μα κανένα πρόβλημα να αλλάξουν ποδοσφαιρική στέγη για ένα χρόνο. Αναφερόμαστε φυσικά στους Ιάσονα Πική και Κωνσταντίνο Σεργίου, οι οποίοι παραχωρήθηκαν σε ΠΟ Ξυλοτύμπου και Αγία Νάπα αντίστοιχα.

Ο 18χρονος επιθετικός, με τη φανέλα του ΠΟΞ μετράει το απόλυτο σε λεπτά συμμετοχής, ενώ με την απόδοσή του προκαλεί χαμόγελα όχι μόνο στους ανθρώπους και στους οπαδούς της ομάδας όπου αγωνίζεται ως δανεικός, αλλά και σε αυτούς της οποίας ανήκει, της Σαλαμίνας. Πέτυχε τρία γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ όσοι έχουν τα βλέμματα στραμμένα απάνω του, κάνουν λόγο για έναν επιθετικό δυνατό με σπουδαία χαρακτηριστικά, ενώ πρόκειται και για παιδί ταπεινό, προσγειωμένο με εξαιρετικό χαρακτήρα ο οποίος αν συνεχίσει έτσι, τότε μελλοντικά θα αναδειχθεί και θα μιλάμε για έναν από τους μελλοντικούς Κύπριους επιθετικούς που θα διαπρέψουν.

Στη Νέα Σαλαμίνα, πιστεύουν πως τη δεδομένη στιγμή Κύπριος επιθετικός με τα χαρακτηριστικά του Πική σε τόσο νεαρή ηλικία, δεν υπάρχει και οι ερυθρόλευκοι ποντάρουν πολύ στο ταλέντο του για την επόμενη σεζόν. Οι ερυθρόλευκοι παραχωρούν κάποιους παίκτες δανεικούς, όχι γιατί δεν πιστεύουν στην αξία τους, αλλά το αντίθετο… Για να γίνουν καλύτεροι. Άλλωστε, στο συμβόλαιό τους, μπήκε όρος με συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών για να δεχθεί η Σαλαμίνα να τους παραχωρήσει.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο Σάββας Πουρσαϊτίδης ο οποίος πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του Πική, επέμενε να παραχωρηθεί ως δανεικός, διότι η επιθετική γραμμή της Νέας Σαλαμίνας είναι πλήρης με έμπειρους φορ. «Γιατί να τον αφήσω στον ομάδα και να σπαταλάει το ταλέντο του στο πρωτάθλημα των εφήβων; Άλλο να τον έχω και να ξέρω πως δεν μπορώ να τον χρησιμοποιήσω και άλλο να είναι κάπου που θα αγωνίζεται», φέρεται να είπε στους διοικούντες τον σύλλογο, όταν ενδιαφέρθηκε ο ΠΟΞ.

Άλλωστε, το επίπεδο στη Β’ Κατηγορία ειδικά φέτος, με αυτόν τον τρόπο διεξαγωγής, δεν θεωρείται χαμηλό. Τουναντίον, η πλειοψηφία των ομάδων ενισχύθηκαν σε μεγάλο βαθμό, με παίκτες οι οποίοι άνετα θα έπαιζαν στην Α’ Κατηγορία κι αυτό είναι κάτι που αυξάνει τον ανταγωνισμό πολύ περισσότερο από προηγούμενες σεζόν. Κι αυτό οι Πικής και Σεργίου το γνωρίζουν πολύ καλά, όπως γνωρίζουν ότι θα τους βοηθήσει κιόλας μία σεζόν με… βαρβάτο αριθμό συμμετοχών στη Β’ Κατηγορία, έτσι ώστε όταν θα επιστρέψουν το ερχόμενο Καλοκαίρι, να είναι σε θέση να διεκδικήσουν θέση βασικού.

Για να πούμε και κάτι για τον Κωνσταντίνο Σεργίου, μπορεί να κατέγραψε μονάχα 77 λεπτά με τη φανέλα της Αγίας Νάπας ο 19χρονος δεξιός μπακ, ωστόσο ο Νίκος Νικολάου θα του δώσει πολύ περισσότερες ευκαιρίες στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ