aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Βιδωμένοι» στην Αούστρια

«Βιδωμένοι» στην Αούστρια

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το μυαλό είναι «βιδωμένο» στον επαναληπτικό με την Αούστρια. Τίποτε άλλο δεν υπάρχει στον ορίζοντα για την ΑΕΛ και το παιχνίδι της Τετάρτης (19:00) είναι όλα τα λεφτά. Εκεί στρέφεται η προσοχή και από σήμερα η προετοιμασία εισέρχεται στην τελική της ευθεία. «Και τώρα πάμε για τη νίκη και την πρόκριση. Μπορείτε να τους κερδίσετε και το δείξατε», ήταν το μήνυμα του προέδρου Ανδρέα Σοφοκλέους στους ποδοσφαιριστές, μετά το τέλος του αγώνα στην Βιέννη (0-0).

Προσέξτε όμως σύμπτωση. Στις 2 Αυγούστου η ΑΕΛ καλείται  να κάνει ό,τι έκανε την ίδια μέρα, του ίδιου μήνα, το 2012. Όταν κέρδισε 1-0 την Παρτίζαν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Μια εβδομάδα μετά πήρε και δεύτερη νίκη στο Βελιγράδι με το ίδιο σκορ, δίνοντας χαρακτήρα θριάμβου στην επιτυχία της.

Η μόνη διαφορά από τότε, είναι πως η ΑΕΛ έχει μπροστά της ένα μόνο παιχνίδι, στο οποίο καλείται να κερδίσει και να πάει ακόμη ένα βήμα παρακάτω στην Ευρώπη. Για τον επαναληπτικό επικρατεί ένας ξεσηκωμός και ένα κύμα εμπιστοσύνης από τον κόσμο, πως η ομάδα τους θα τα καταφέρει την Τετάρτη να γράψει άλλη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της.

Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ, έχει δώσει στους παίκτες του να καταλάβουν πως τίποτε δεν έχει τελειώσει και πως η Αούστρια θα έλθει για να τα δώσει όλα. Η ΑΕΛ άξιζε ένα γκολ στη Βιέννη και όλοι μεταξύ τους λένε πως καλύτερα να είχαν φύγει από το «Ερνστ Χάπελ» με ένα σκορ 1-1 ας πούμε, παρά το 0-0 που είναι αρκετά «ύπουλο». Από την άλλη, οι γαλαζοκίτρινοι δεν θα μπορούσαν να κρυφτούν πίσω από καμιά ισοπαλία με τέρματα.

Ούτε και τώρα θα το κάνουν. Θα κτυπήσουν τον αγώνα στοχεύοντας στη νίκη που θα τους χαρίσει την πρόκριση. Θα είναι ένα αλλιώτικο παιχνίδι την Τετάρτη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και ο κόσμος θα γεμίσει το γήπεδο για να σπρώξει την ομάδα του. Με γήπεδο «καμίνι», η ΑΕΛ μπορεί… Έδειξε έτοιμη στην Αυστρία, ανέβασε επίπεδο, ήταν βελτιωμένη, και με τις προσθήκες που έχουν γίνει, θα μπει στον αγώνα πιο απαιτητική και διψασμένη για να πάρει αυτό που θέλει. Αν προκριθεί θα κάνει το βήμα παραπάνω, που όλοι θέλουν εδώ και αρκετό καιρό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ