aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤσαμπούρης: «Δεν ξέρω αν έχει πιάσει ακόμη πάτο»

Τσαμπούρης: «Δεν ξέρω αν έχει πιάσει ακόμη πάτο»

O Σάββας Τσαμπούρης παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου γκολ της 8ης αγωνιστικής από τον ΠΑ.Σ.Π. και μας έδωσε την πιο κάτω μικρή συνέντευξη:

Είναι το γκολ που πέτυχες ενάντια στην Ομόνοια το ομορφότερο της καριέρας σου;
«Νομίζω πως ναι. Είναι το πιο όμορφο γκολ που έχω πετύχει μέχρι στιγμής στη καριέρα μου. Σπάνια σκοράρω κιόλας από τη θέση στην οποία αγωνίζομαι. Ήταν ένα πολύ όμορφο γκολ, συνηθίζω να σουτάρω από μακριά έχοντας εμπιστοσύνη στις ικανότητες μου. Το συγκεκριμένο ήρθε από μια έμπνευση της στιγμής, ήμουν αρκετά μακριά, στάθηκα και τυχερός και κατέληξε εκεί που έπρεπε.»

Πως βλέπεις το ποδοσφαιρικό επίπεδο και γενικά τη ζωή στη Κύπρο;
«Το Κυπριακό ποδόσφαιρο είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο. Παρόλο που στην Ελλάδα γνωρίζουμε μόνο για τις 2-3 μεγάλες ομάδες, τώρα που είμαι εδώ βλέπω πως το επίπεδο είναι ψηλό, ο αγωνιστικός ρυθμός επίσης και οι ομάδες αρκετά ποιοτικές. Από εκεί και πέρα η ζωή στη Κύπρο έχει σίγουρα διαφορές με αυτήν της Ελλάδας. Στη Λάρνακα που ζω εγώ οι ρυθμοί είναι πιο ήρεμοι. Και σίγουρα δεν υπάρχει τόσο κρίση όσο στην Ελλάδα.»

Στόχος της Νέας Σαλαμίνας είναι η εξάδα;
«Το καλοκαίρι οι διοικούντες έθεσαν στόχο την εξάδα. Δεν ξεκινήσαμε όπως έπρεπε. Σιγά-σιγά ανακάμψαμε. Το πρωτάθλημα έχει αρκετό δρόμο ακόμη. Σίγουρα όσες περισσότερες νίκες κάνουμε τόσο πλησιάζουμε και μακάρι στο τέλος τα βρεθούμε στην εξάδα.»

Παρακολουθείς το Ελληνικό πρωτάθλημα και τα όσα συμβαίνουν;
«Σίγουρα το παρακολουθώ, έχω φύγει μόλις τρεις μήνες. Αυτή τη στιγμή το Ελληνικό πρωτάθλημα δεν ξέρω αν έχει πιάσει ακόμη πάτο. Κάθε χρόνο λέγαμε έπιασε πάτο και κάθε χρόνο βλέπουμε χειρότερα. Μπορεί τα φώτα να είναι στραμμένα στη Super League αλλά και η Β’ Εθνική έχει ξεκινήσει με καθυστέρηση χωρίς τηλεοπτικά συμβόλαια και χορηγίες, φθάνει Δεκέμβριος και έχουν παιχθεί 2 παιχνίδια. Νομίζω η κατάσταση είναι απελπιστική. Μακάρι να βρεθεί λύση. Πιστεύω πρέπει να βρεθεί λύση και η λύση θα βρεθεί μόνο από αυτούς που διοικούνε και από αυτούς που θέλουν να βρεθεί.»

tsampouris16-17

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ