aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΘέλουν να κάνουν πλέον μια νέα αρχή

Θέλουν να κάνουν πλέον μια νέα αρχή

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Στην ΑΕΚ θέλουν οπωσδήποτε να αφήσουν πίσω τα αρνητικά αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών και να επιστρέψουν στις επιτυχίες στο παιχνίδι απέναντι στον Άρη το ερχόμενο Σάββατο. Κάτι που αν πετύχουν οι κιτρινοπράσινοι θα είναι δίχως αμφιβολία ότι καλύτερο για την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται το σενάριο να μείνει η ομάδα για τέταρτο σερί παιχνίδι χωρίς το τρίποντο, γιατί κάτι τέτοιο πιθανόν να διευρύνει τη διαφορά από την πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Πέρσι η ΑΕΚ μέτρησε τέσσερις διαδοχικές ισοπαλίες, οι οποίες έφεραν μια κρίση και σε καμία περίπτωση δεν θέλει κανένας στην ομάδα να δοθεί τώρα συνέχεια στα άσχημα αποτελέσματα που ίσως προκαλέσουν νέες… παρενέργειες. Ο Ιδιάκεθ θέλει να παρουσιάσει αλλαγμένη προς το καλύτερο την εικόνα της ομάδας του και σε αυτή την προσπάθεια δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Ένα σενάριο είναι να αφήσει στην άκρη το σύστημα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς και να δοκιμάσει να παίξει με σύστημα 4-1-4-1 ή με 4-2-3-1. Κάτι που έπραξε στο φιλικό με τη Νέα Σαλαμίνα, αλλά η ΑΕΚ δεν έβγαλε την εικόνα που θα ήθελε. Τα πολλά νέα πρόσωπα και το γεγονός ότι αρκετοί παίκτες δεν είχαν καθόλου επίσημο χρόνο συμμετοχής στα πόδια τους είναι κάτι εξόφθαλμο στον αγωνιστικό χώρο.

Για την ώρα κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι σκέφτεται και πολύ περισσότερο τι θα πράξει. Ο Βάσκος προπονητής είναι απρόβλεπτος και όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Σίγουρα πολύ σημαντικό για την τεχνική ηγεσία είναι οι πολλοί διεθνείς που απουσιάζουν να επιστρέψουν χωρίς να «κουβαλήσουν» προβλήματα τραυματισμών και να είναι σε θέση να παίξουν. Ένα σημαντικό κεφάλαιο τη δεδομένη στιγμή είναι και αυτό της ψυχολογίας. Είναι ξεκάθαρο ότι γίνεται δουλειά απ’ όλη την ομάδα σε αυτό το κομμάτι για να μείνουν όσο γίνεται ανεπηρέαστοι οι ποδοσφαιριστές από τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ