aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣυν δύο κανόνια στο οπλοστάσιο της ΑΕΛ

Συν δύο κανόνια στο οπλοστάσιο της ΑΕΛ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μετά την απόκτηση του Αλάιν Μπλάνκο, η ΑΕΛ θα προχωρήσει σε άλλη μία κίνηση με στόχο την ενίσχυσή της στη συνέχεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Σύμφωνα με τους παράγοντές της, δεν θα γίνει και τρίτη μετεγγραφή εκτός αν προκύψει άλλη αποχώρηση από το υφιστάμενο έμψυχο δυναμικό, πέραν των Σάρκι και Αγκινάλντο.

Όπως και η πρώτη έτσι και η δεύτερη κίνηση θα αφορά την επιθετική γραμμή. Εντός της ημέρας μάλιστα, ίσως ανακοινωθεί και η δεύτερη περίπτωση, που θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Φρανσίσκο Λούνα, γνωστός και ως Πίτι.

Δύο κλασικοί επιθετικοί από τους οποίους οι γαλαζοκίτρινοι προσδοκούν πως θα «τινάξουν» τα αντίπαλα δίχτυα και θα συνδράμουν στη συγκομιδή βαθμών. Είναι τοις πάσι γνωστό πως το πρόβλημα της ΑΕΛ είναι η γραμμή κρούσης, στην οποίαν εστίασε την προσοχή του ο Πάμπος Χριστοδούλου με στόχο να βρει λύσεις μέσω της μετεγγραφικής περιόδου.

Ο Κύπριος προπονητής έχει ως στόχο να παρουσιαστεί πιο αποτελεσματική η ομάδα της Λεμεσού. Στις 16 αγωνιστικές που έχουν περάσει, έδωσαν πολλές λύσεις στο σκοράρισμα οι μέσοι και οι αμυντικοί (Σιέλης, Ζούνιορ, Λαφράνς, Σοάρες, Σόουζα, Μπουένο, Σαβάν). Αυτό είναι καλό σημάδι, ωστόσο, ο Χριστοδούλου θέλει πιο πολλή συμβολή στο σκοράρισμα από τους φορ.

Ήδη, η απουσία του τιμωρημένου ακραίου επιθετικού Να Μέσκα αποτελεί πρόβλημα, καθώς δεν υπολογίζεται στα επόμενα τέσσερα ματς. Επίσης, ο Σάρκι αποτελεί παρελθόν, ενώ η πιο αξιόπιστη λύση από τους εναπομείναντες είναι ο Γεωργιάδης. Μια ακόμη λύση εξτρέμ είναι ο Μάριος Ηλία, όπως και ο Γιάννης Μαύρου για την κορυφή της επίθεσης, ενώ χρησιμοποιήθηκε σαν λύση ανάγκης ως πλάγιος φορ ο –αριστερός μπακ– Φορτούνα.

Όλοι είναι χρήσιμοι, αλλά στην υπόθεση του γκολ, η τεχνική ηγεσία δεν θέλει να αφήσει τίποτα στην τύχη. Ο Κύπριος τεχνικός έκρινε πως δεν υπάρχει λόγος αποχώρησης άλλων ποδοσφαιριστών, συνεπώς η προσπάθεια για εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου θα γίνει με όσους αγωνίστηκαν στα προηγούμενα παιχνίδια, συν τις δύο προσθήκες.

Ήδη, από προχθές η προσοχή έχει στραφεί στο παιχνίδι με την Καρμιώτισσα, που θα διεξαχθεί σε μία εβδομάδα (4/1). Απών από την προετοιμασία για το πρώτο παιχνίδι του 2017 είναι μόνο ο Μέσκα.

Ο Κύπριος τεχνικός γνωρίζει πόσο ωφέλιμο θα είναι για την ομάδα να μπει με το δεξί στη νέα χρονιά. Πρώτον, για να παραμείνει σε επαφή με την κορυφή και έπειτα, για να βρίσκεται με την καλύτερη ψυχολογία η ΑΕΛ στο τοπικό ντέρμπι με τον Απόλλωνα.

 

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ