aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΨάχνει για τα «αντικλείδια»…

Ψάχνει για τα «αντικλείδια»…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ 

«Κλειδί» για την ΑΕΚ στον αγώνα με τη Βικτόρια, την Πέμπτη, θα είναι το γκολ. Αν η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ καταφέρει και σκοράρει θα βρεθεί σε πλεονεκτική (αν μη τι άλλο) θέση ενόψει της ρεβάνς στη Λάρνακα. Το να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των Τσέχων, βέβαια, μια κουβέντα είναι. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι στους τρεις αγώνες (Ντούγκλα, Γιάμπλονετς, Σίγκμα  Όλομουτς) της δεν δέχτηκε γκολ. Βέβαια, το πιο δυνατό τεστ ήταν το προχθεσινό, όπου ο αντίπαλος (ήταν πρώτη στη βαθμολογία πριν τον αγώνα) της Πλζεν έφτιαξε και έχασε ευκαιρίες και παρόντος του Ηλία Χαραλάμπους στις κερκίδες του «Αρένα» θα μεταφέρει όλες τις πληροφορίες στον Ιμανόλ Ιδιάκεθ.

Αυτό είναι το πρώτο σκέλος της αποστολής των Λαρνακέων ή αν προτιμάτε ένας από τους στόχους. Εξίσου σημαντικό –και πρώτιστος στόχος- είναι να κρατήσει το μηδέν παθητικό στην άμυνα, αποστολή επίσης εξαιρετικά δύσκολη. Στην ΑΕΚ ωστόσο γνώριζαν από τη μέρα που έγινε η κλήρωση πως το έργο τους απέναντι σε μια ποιοτική και πολύ καλή ομάδα θα ήταν δύσκολο. Θεωρείται λοιπόν σχεδόν βέβαιο πως ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ θα «οχυρώσει» τα νώτα του -χωρίς να ταμπουρώσει την ομάδα του- και να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Και είναι εδώ που θα κληθεί να επιλέξει με ποιον εκ των δυο Τρισκόφσκι ή Μυτίδη θα τοποθετήσει στην κορυφή της επίθεσης, απόντος του Φλοριάν.

Μετά και τη σημερινή πρωινή προπόνηση, που είναι προγραμματισμένη, ο Ιδιάκεθ θα ανακοινώσει την αποστολή που θα πετάξει την Τετάρτη για την Τσεχία. Τα πρόσωπα λίγο πολύ είναι γνωστά και κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση ο Νέλσον Μάρκος. Ο Πορτογάλος είναι στον κατάλογο που δήλωσε η ομάδα της Λάρνακας για τους αγώνες με τους Τσέχους, ωστόσο μόλις προχθές έκανε την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα.  Λογικά θα βρίσκεται στην αποστολή, ωστόσο δεν αναμένεται να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα, αφενός γιατί ακόμα δεν είναι έτοιμος και αφετέρου γιατί ο Τρουγιόλς έκανε πολύ καλά παιγνίδια, στους προηγούμενους δυο γύρους. Εκτός κι αν ο Ισπανός τεχνικός έχει κάτι άλλο στο μυαλό του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ