aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠιο ώριμος ο Σωφρόνης και γνωρίζει καλύτερα από ποτέ

Πιο ώριμος ο Σωφρόνης και γνωρίζει καλύτερα από ποτέ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Σωφρόνης Αυγουστή, έχει ωριμάσει μέσα από τις επιτυχίες και τις αποτυχίες. Βέβαια βάζοντας στη ζυγαριά, όλα όσα βίωσε στον Απόλλωνα, οι επιτυχίες είναι τεράστιες και πιο πολλές από κάθε άποψη. Ο Κύπριος τεχνικός, είναι πιο έμπειρος από ποτέ και ικανός να τον οδηγήσει στον τίτλο.

Μια ήττα, όπως αυτή με τον ΑΠΟΕΛ, δεν μπορεί να διαγράψει όλη την πορεία, από το περασμένο καλοκαίρι. Αυτά δεν γράφονται γιατί νίκησε προχθές, ο Απόλλων, αλλά γατί αποδείχθηκε, πως το ποδόσφαιρο είναι και για τους σκληρούς και ο Σωφρόνης Αυγουστή διαθέτει ικανότητες και κότσια για να κατακτήσει και άλλα τρόπαια.

Κάθε εβδομάδα, μετά από ένα αγώνα, με νίκη ή χωρίς αυτή, είναι δύσκολη. Μετά από την Ομόνοια ο κόουτς του Απόλλωνα, καλείται να ετοιμάσει τους ποδοσφαιριστές του, για τη συνέχεια. Κάθε παιχνίδι, θα είναι πλέον ένας τελικός και η ΑΕΛ, θα είναι το επόμενο εμπόδιο. Και πάλι θα έχει δυσκολίες να συναντήσει, όμως υπάρχει άκρατη πίστη, ότι αυτό που ξεκίνησαν με την Ομόνοια θα το συνεχίσουν.

Από μόνο του το γεγονός, πως έφτασε στους 50 βαθμούς, όσους και ο βασικός ανταγωνιστής του, λέει πολλά, για την ομάδα της Λεμεσού. Είναι σε θέση με αντεπίθεση διαρκείας, να πάρει και άλλες νίκες και να βρεθεί σε θέση οδηγού. Θα έχει πάντως πολύ σύντομα αυτή την ευκαιρία. Αν κερδίσει και την ΑΕΛ, θα φιλοξενήσει αμέσως μετά τον ΑΠΟΕΛ στη Λεμεσό και μπορεί να πάρει κεφάλι στη διεκδίκηση του τίτλου. Πρώτα όμως είναι η ΑΕΛ…

Eκεί ποντάρει για τη νίκη

Οι κυανόλευκοι ποντάρουν στην ταχύτητα και στον αιφνιδιασμό, στοιχεία που εφάρμοσαν πολλές φορές στην τρέχουσα περίοδο, κάτι που θα δοκιμάσουν και το Σάββατο (9/3) απέναντι στην ΑΕΛ. Με ένα γρήγορο γκολ θα επιβάλουν πιο εύκολα τον ρυθμό τους. Είναι στοιχείο που είχε ο Απόλλων, κυρίως στον α’ γύρο. Άλλωστε με αυτό τον συνδυασμό, κέρδισαν και στο παιχνίδι που έγινε στις 11 του περασμένου Νοεμβρίου. Κάτι ανάλογο ετοιμάζει ο Αυγουστή, ελπίζοντας πως οι ποδοσφαιριστές θα βρεθούν σε άριστη κατάσταση. Στα ματς που ακολουθούν, η διαφορά της νίκης από την ήττα θα είναι πολύ μικρή, οπόταν χρειάζεται και ανάλογη σοβαρότητα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ