aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Όλα είναι μέσα στο κεφάλι μας»

«Όλα είναι μέσα στο κεφάλι μας»

Αισθητή διαφοροποίηση σε όλα τα επίπεδα παρουσιάζει η Μπάγερν Μονάχου, μετά την πρόσληψη του Γιουπ Χάινκες στη θέση του Κάρλο Αντσελότι. Οι Βαυαροί δείχνουν «μεταμορφωμένοι» κυρίως στο επίπεδο της αυτοπεποίθησης -δεδομένου ότι η ποιότητα δεν αμφισβητείται- και με τον τρόπο τους επιβεβαιώνουν τον «άγραφο νόμο» περί άμεσης βελτίωσης μετά την αλλαγή προπονητή.

Στο πλαίσιο αυτό, τοποθετήθηκε κι ένας από τους κορυφαίους «αστέρες» της Μπάγερν, ο Πολωνός επιθετικός Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, μετά την άνετη επικράτηση με 3-0 επί της Σέλτικ για το Τσάμπιονς Λιγκ: «Δεν ξεχάσαμε να παίζουμε ποδόσφαιρο. Απλά, έπρεπε να αρχίσουμε από το μηδέν. Περάσαμε μία περίπλοκη περίοδο. Πιστεύω ότι όλα είναι μέσα στο κεφάλι μας. Μετά την επανεκκίνηση, μία ομάδα μπορεί να επανέλθει στην καλή απόδοση. Αποδείξαμε ότι μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι απ΄ ό,τι στο πρόσφατο παρελθόν. Ασφαλώς και κάναμε μερικά λάθη, όμως ελπίζω και πιστεύω, πως θα γινόμαστε καλύτεροι σε κάθε αγώνα».

Εν τω μεταξύ, εκτός έδρας αγωνίζονται αύριο οι δύο βασικοί διεκδικητές του τίτλου στη Γερμανία. Η πρωτοπόρος Ντόρτμουντ, χωρίς τον τιμωρημένο Σωκράτη Παπασταθόπουλο, καλείται να ξεπεράσει την πρώτη φετινή ήττα της από τη Λειψία, αλλά και τον διαφαινόμενο αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ και να επιστρέψει στις επιτυχίες απέναντι στην Αϊντραχτ, ώστε να παραμείνει στην κορυφή. Το έργο της Μπορούσια, πάντως, δεν θα είναι εύκολο, καθώς η ομάδα της Φρανκφούρτης πραγματοποιεί καλή πορεία ως τώρα και βρίσκεται στην έβδομη θέση της κατάταξης.

Από την πλευρά της, η Μπάγερν δοκιμάζεται στο Αμβούργο απέναντι στην ομώνυμη ομάδα, σε ένα παραδοσιακό ντέρμπι «ονομάτων» που όμως έχει χάσει τη λάμψη του παρελθόντος. Ενδεχόμενο «στραβοπάτημα» των δύο προπορευόμενων θέλουν να εκμεταλλευθούν οι ομάδες που ακολουθούν στη βαθμολογία. Με ανεβασμένη ψυχολογία από τρεις σερί νίκες (δύο στο πρωτάθλημα και μία στο Τσάμπιονς Λιγκ), η Λειψία φιλοξενεί τη Στουτγκάρδη, ενώ η Χοφενχάιμ δοκιμάζεται στη «Φολγκσβάγκεν Αρένα» απέναντι στη Βόλφσμπουργκ, η Γκλάντμπαχ υποδέχεται τη μέτρια φέτος Λεβερκούζεν και η Σάλκε περιμένει σήμερα στο Γκελζενκίρχεν τη Μάιντς, στο ματς που ανοίγει την αυλαία της αγωνιστικής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ