aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΓια να μην πάει στράφι το «διπλό»

Για να μην πάει στράφι το «διπλό»

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Θέλοντας και μη, οι φίλοι της Ανόρθωσης θα δουν διαφορετική ομάδα κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα. Οι απουσίες των Σίλντενφελντ, Ντουγκλάο και Ιγκιεμπόρ είναι κάτι παραπάνω από σημαντικές και ο Στρέπελ είναι υποχρεωμένος να αλλάξει πολλά. Αυτό που θα προσπαθήσει με τις επιλογές του είναι να μη χαλάσει τη χημεία της ομάδας.

Με τα δεδομένα λοιπόν που έχει να αντιμετωπίσει ο Ολλανδός προπονητής, θέλει να βάλει εμπειρία στο γήπεδο παρά νιάτα, έτσι με αυτή τη λογική είναι πολύ πιθανό να πάει σε δίδυμο στα στόπερ με Κάτσαρ και Στρούνα. Δεξιά της άμυνας θα είναι ο Κοφί, αριστερά οι Μπεσάτ και Πράνιτς διεκδικούν τη θέση, ενώ κάτω από τα δοκάρια ίσως παραμείνει ο Δημητρίου αντί του Βάργκιτς. Στη μεσαία γραμμή δεδομένη είναι η χρησιμοποίηση του Ζοάο Βίκτορ και από εκεί και πέρα, δίπλα του θα βρεθεί ένας εκ των Οικονομίδη και Πράνιτς, με τον Ράγιος να κινείται σε πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Δεξιά της επιθετικής γραμμής πιθανόν θα είναι ο Λαβόρδε, αριστερά ο Εγγλέζου διεκδικεί θέση μιας και ήταν πολύ καλός με τον Απόλλωνα και στην κορυφή ο Ντούρις. Σε ένα τέτοιο σενάριο μένει εκτός ενδεκάδας ο Κατσαράβα. Εντούτοις, υπάρχει και το δεύτερο ενδεχόμενο, να επιλεγεί ξανά δίδυμο κορυφής με τον Σλοβάκο και τον Γεωργιανό.

Ο Ολλανδός έχει μιλήσει στους παίκτες του για τη Νέα Σαλαμίνα, τους έχει αναλύσει την αντίπαλο όπως και ότι θέλει να προσέξουν ιδιαίτερα οι ποδοσφαιριστές του. Είναι σημαντικό να αποφευχθούν τα εύκολα ατομικά λάθη, τα οποία στοίχισαν βαθμούς σε πολλά παιχνίδια στο τρέχον πρωτάθλημα. Συγκέντρωση και αποφασιστικότητα στις μονομαχίες είναι στοιχεία που θέλει η τεχνική ηγεσία να δει από τους ποδοσφαιριστές που θα επιλεγούν. Εν τω μεταξύ, ο μοναδικός παίκτης που κλήθηκε στην Εθνική Κύπρου για τα παιχνίδια με τις Βουλγαρία και Νορβηγία είναι ο Γιώργος Οικονομίδης.

Ελπίδα για αύξηση προσέλευσης

Δεν είναι εύκολο κανείς να κάνει προβλέψεις για το πόσος κόσμος θα βρεθεί στο γήπεδο για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση με τη Νέα Σαλαμίνα, όμως εκτιμάται ότι θα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το τελευταίο εντός έδρας ματς.  Και αυτό γιατί η νίκη επί του Απόλλωνα έχει φέρει χαμόγελα στον κόσμο.

Πέρα από το γεγονός ότι η ομάδα προέρχεται από μεγάλη εκτός έδρας νίκη, είναι και ένα τοπικό βαρωσιώτικο ντέρμπι και μάλιστα απέναντι σε μία Νέα Σαλαμίνα, η οποία έχει δείξει αρετές μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα και είναι δεδομένο ότι το έργο των ποδοσφαιριστών του Στρέπελ θα είναι πολύ δύσκολο. Όπως και να έχει μοναδικός στόχος είναι με τη βοήθεια του κόσμου η Ανόρθωση να πανηγυρίσει την πρώτη της εντός έδρας νίκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ