aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Τον «νόμο» στα χέρια τους

Απόλλων: Τον «νόμο» στα χέρια τους

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις της κατάστασης στον Απόλλωνα για να πειστεί κάποιος πως η μοναδική επιλογή που έχει η ομάδα στο σημερινό παιχνίδι είναι η νίκη. Όσες δυσκολίες και αν βρουν μπροστά τους οι κυανόλευκοι, καλούνται να τις προσπεράσουν και να φτάσουν στο τρίποντο.

Μόνο έτσι θα κλείσουν κάποιες από τις πληγές που έχουν ανοίξει μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα, τα οποία έχουν φέρει την απομάκρυνση του Πέδρο Εμανουέλ και παραλλήλως την υποχώρηση της ομάδας στον βαθμολογικό πίνακα. Είναι απαραίτητη η νίκη για να μην απομακρυνθεί από τους στόχους του ο Απόλλων, αλλά πιο πολύ είναι σημαντικό να κερδίσει για να αποκτήσει άλλη δυναμική και να αρχίσουν να επιστρέφουν τα χαμόγελα αισιοδοξίας. Γιατί δυνατότητες δεν αμφιβάλλει κανείς πως υπάρχουν.

Η δύναμη του Απόλλωνα είναι η ποιότητα των ποδοσφαιριστών του, οι οποίοι έχουν αποδείξει πως μπορούν να αντιστρέψουν το κλίμα. Αυτοί καλούνται να πάρουν τον «νόμο» στα χέρια τους και από αυτούς περιμένει ο κόσμος την αντίδραση που θα τους δώσει αισιοδοξία πως η σεζόν δεν θα χαθεί. Γιατί σε περίπτωση νέας βαθμολογικής απώλειας, η κατάσταση θα δυσκολέψει πολύ και οι στόχοι θα μοιάζουν πολύ μακρινοί.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή, που ανέλαβε προσωρινά τα ηνία της ομάδας, έχει δώσει στους ποδοσφαιριστές του να καταλάβουν πως τίποτε δεν θα χαθεί εάν επιστρέψουν άμεσα στις επιτυχίες. Και το σημερινό παιχνίδι με τον Άρη είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξουν πως όχι μόνο δεν παραδίδονται, αλλά είναι σε θέση να αντεπιτεθούν και να πάρουν την κατάσταση στα… πόδια τους.

Ο Μαγκλίτσα είναι πανέτοιμος και θα πάρει θέση στην κορυφή της επίθεσης, δίπλα από τον Πίεχ, ενώ στις υπόλοιπες θέσεις αναμένεται πως θα βρεθούν όλοι όσοι αγωνίσθηκαν με τη Νέα Σαλαμίνα. Εκτός πλάνων θα είναι ο τιμωρημένος Βάλε, τη θέση του οποίου θα πάρει ο Κίσσας, ο οποίος θα πραγματοποιήσει ντεμπούτο με την κυανόλευκη φανέλα. «Παίζει» από εκεί και πέρα το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ο Πέδρο στη θέση του Σαρδινέρο στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Ο Αυγουστή θα ζητήσει πίεση σε όλους τους χώρους για να γίνουν τα λάθη από τον αντίπαλο, τα οποία πρέπει να εκμεταλλευτούν. Αυτό, όμως, που πιο πολύ θα περιμένουν οι φίλοι της ομάδας είναι να ανεβάσουν στροφές οι βασικές μονάδες για να παρασύρουν και τους υπόλοιπους στον ρυθμό εκείνο που θα τους φέρει πιο κοντά στη νίκη. Ο Παπουλής, ο Ντα Σίλβα και ο Μαγκλίτσα αποτελούν βασικές μονάδες και ικανοί να δώσουν άλλη διάσταση στην επιθετική ανάπτυξη του Απόλλωνα.

Μπορεί να υπάρχει απογοήτευση, αλλά οι ποδοσφαιριστές χρειάζονται τον κόσμο στο πλευρό τους. Και απόψε είναι απαραίτητο να έχουν ως συμπαραστάτες τον δυνατό πυρήνα των οπαδών για να γίνει μια νέα αρχή. Η δυτική εξέδρα μπορεί να είναι δύσκολο να γεμίσει, όμως μια πρώτη… σπρωξιά θα αποτελέσει το σύνθημα για κάτι καλύτερο στη συνέχεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ