aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων κόντρα σε όλα

Απόλλων κόντρα σε όλα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το ένα πλήγμα μετά το άλλο δέχεται ο Απόλλων τις τελευταίες ημέρες. Δεν έφτανε η απουσία των Γκιέ Γκιέ, Αγγελή, Ρομπέρζ και Βασιλείου στο σημερινό ματς με τη Νέα Σαλαμίνα στο Τσίρειο, ήρθε χθες και η γαστρεντερίτιδα του Μαγκλίτσα να τον αφήσει εκτός αποστολής.

Μετά τις συνεχόμενες ισοπαλίες 1-1 με τον ΑΠΟΕΛ και την Ανόρθωση, ήρθαν οι πέντε σημαντικές απουσίες σε ματς κατά το οποίο η νίκη μοιάζει με επιτακτική ανάγκη. Διότι σε διαφορετική περίπτωση θα ανοίξει ακόμη περισσότερο η ψαλίδα, κάτι που δεν θέλουν με τίποτα οι κυανόλευκοι. Ας μην ξεχνάει κανείς ότι για τρίτη συνεχόμενη σεζόν, έθεσαν στόχο τους την κατάκτηση του τίτλου.

Με την απουσία του Κροάτη, η οποία ήρθε την τελευταία στιγμή, και αυτήν του Γκιέ Γκιέ, ο Πέδρο Εμανουέλ είναι πιθανόν να εγκαταλείψει το 4-4-2, με το οποίο παρέτασσε την ομάδα του στα τελευταία ματς. Μοναδικός κλασικός φορ που απέμεινε είναι ο Πίεχ και πιθανόν να υποστηριχθεί επιθετικά από τους εξτρέμ Μπεντόγια και Παπουλή. Κατά πάσα πιθανότητα λοιπόν, η ομάδα θα παραταχθεί με τρεις μέσους, με τον Χαράλαμπο Κυριάκου να είναι ο επικρατέστερος για να αγωνιστεί πλάι στους Σατσέτι και Ντα Σίλβα.

Από εκεί και πέρα, το κενό των σέντερ μπακ Αγγελή και Ρομπέρζ, θα το καλύψει ένας από τους Καρώ και Λόπες. Αν προτιμηθεί ο δεύτερος, ο Πέδρο θα αρχίσει για πρώτη φορά στην τρέχουσα σεζόν ως δεξιός μπακ, μια θέση στην οποία είχε αριστεύσει κατά την περασμένη ποδοσφαιρική χρονιά. Στην απέναντι πλευρά, ως αριστερός μπακ, θα αγωνιστεί ο Γκόμες.

Τέτοιες περιπτώσεις όπως η σημερινή με τις πολλές απουσίες, αποτελούν πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μετρηθεί το βάθος του έμψυχου δυναμικού. Ο Απόλλων διαθέτει πλειάδα ικανών ποδοσφαιριστών και ο Εμανουέλ θα προσπαθήσει να παρατάξει το καλύτερο δυνατόν σχήμα, ελπίζοντας ότι θα στεφθεί με επιτυχία η σημερινή αποστολή.

Είναι κάποιες μονάδες, όπως οι Ντα Σίλβα, Παπουλής, Βινίσιους, Σατσέτι, Μπεντόγια και Πίεχ, οι οποίοι μπορούν να δώσουν το σύνθημα της νίκης απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα. Είναι πιο έμπειροι και έχουν τις δυνατότητες να παρασύρουν και τους υπόλοιπους στο τρίποντο.

Μια επιτυχία σήμερα, μετά τις ισοπαλίες με τον ΑΠΟΕΛ και την Ανόρθωση, θα βοηθήσει τον Απόλλωνα να κοιτάξει με περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια. Ακολουθούν τα παιχνίδια με τον Άρη και την ΑΕΖ στο Τσίρειο πριν από το τέλος του 2016. Αν αποχαιρετήσει το έτος με τρία συνεχόμενα τρίποντα, θα είναι ό,τι καλύτερο πριν από το πρώτο παιχνίδι του 2017 απέναντι στην πρωτοπόρο ΑΕΚ (3/1).

Θα έχει στήριξη

Στο πλευρό του σήμερα, ο Απόλλων θα έχει και τον κόσμο του. Μπορεί να επικρατεί απογοήτευση, όμως υπάρχει αρκετός δρόμος και με αντεπίθεση διαρκείας, μπορεί η απόσταση να καλυφθεί και να ξαναμπεί η ομάδα της Λεμεσού δυναμικά στη μάχη του τίτλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ