aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Η «έκρηξη» του Κίρζη και οι επιπτώσεις...

Απόλλων: Η «έκρηξη» του Κίρζη και οι επιπτώσεις…

Αλίμονο να μην είχε και μεγάλο απόηχο το ντέρμπι στο ΓΣΠ ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και τον Απόλλωνα. Η ένταση που δημιουργήθηκε στο γρασίδι, ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο ότι θα μεταφερόταν και εκτός των τεσσάρων αγωνιστικών γραμμών με δηλώσεις παραγόντων, κυρίως από πλευράς «γαλάζιων».

Οι διαιτητικές αποφάσεις του Βασίλη Δημητρίου είχαν ήδη ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από τους παίκτες της λεμεσιανής ομάδας, με τον πρόεδρο του συλλόγου Νίκο Κίρζη να βγαίνει στην κάμερα της Cytavision μετά το τέλος της αναμέτρησης και να αφήνει υπονοούμενα. Μίλησε για άτομο που έβριζε (ξιτίμαζε όπως είπε χαρακτηριστικά) χωρίς όμως να αναφερθεί ονομαστικά, συμπληρώνοντας πως «το επίπεδο του ανθρώπου αυτού, εκεί είναι».

Διαβάστε επίσης: Έξαλλος ο Κίρζης: «Να ανοίξουν όλοι τα μάτια τους, ο κόσμος έχει βαρεθεί»

Ο κ. Κίρζης δεν παρέλειψε να τα βάλει τόσο με τον διαιτητή του ντέρμπι, όσο και με την επιτροπή που ορίζει τους διαιτητές σε κάθε αγωνιστική. «Παίξαμε τέσσερα ντέρμπι φέτος και ο ίδιος διαιτητής μάς έκανε τα τρία. Γιατί; Δεν υπάρχουν άλλοι διαιτητές; Αυτός είναι, μόνο ένας;», τόνισε με νόημα. Ο διοικητικός παράγοντα του Απόλλωνα δεν έμεινε ως εκεί, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και έριξε μια «μπηχτή» προς πάσα κατεύθυνση, λέγοντας πως «κάποιοι που κάνουν τους κύριους εδώ και φωνάζουν ότι η κάρτα φιλάθλου είναι η ταφόπλακα του κυπριακού ποδοσφαίρου, καλά κάνουν να ανοίξουν τα μάτια τους και να δουν γιατί δεν έρχεται ο κόσμος, ο οποίος έχει βαρεθεί να τον κοροϊδεύει ο οποιοσδήποτε».

Διαβάστε επίσης: Η κριτική της διαιτησίας – Τα πέναλτι, η αποβολή και οι κόκκινες που δεν δόθηκαν

Η «έκρηξη» του Νίκου Κίρζη δεν αποκλείεται να έχει και επιπτώσεις. Δύσκολα θα τη βγάλει καθαρή από τον αθλητικό δικαστή ο πρόεδρος του Απόλλωνα, αφού σύμφωνα με το άρθρο 4 (ιστ) (ι) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ, για όλα τα παραπάνω σχόλια θίγουν το κύρος της διαιτησίας και είναι από αυτά που θεωρούνται εκτός των πλαισίων αθλητοπρέπειας και μπορούν να συμβάλλουν σε δυσπιστία κατά του αθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ