aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑποφασισμένος και με σύμμαχο τη «φλόγα»

Αποφασισμένος και με σύμμαχο τη «φλόγα»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Απόλλων είναι ανεβασμένος και έχοντας ως σύμμαχο τη «φλόγα» που τον διακρίνει στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια, θα προσπαθήσει απόψε στο ΓΣΠ να συνδυάσει μια καλή εμφάνιση με το βαθμολογικό όφελος. Οι κυανόλευκοι πήραν μια καλή… γεύση από την ποιότητα της Αταλάντα στο παιχνίδι που έδωσαν πριν από δύο εβδομάδες. Σε εκείνο τον αγώνα, οι κυανόλευκοι δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των Ιταλών, αλλά σήμερα γνωρίζοντας τι θα αντιμετωπίσουν, ελπίζουν πως εάν έχουν την τύχη με το μέρος τους μπορούν να αποσπάσουν το βαθμολογικό κέρδος.

Οι περσινοί κυπελλούχοι θα διατηρούν ελπίδες για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, εάν και εφόσον μπορέσουν απόψε να κερδίσουν βαθμό ή βαθμούς. Οι πιθανότητες δεν είναι πολλές, αλλά όσες υπάρχουν θα τις κυνηγήσουν μέχρι το φινάλε. Φυσικά στο πίσω μέρος του μυαλού τους οι κυανόλευκοι έχουν και την έγνοια τους στο πρωτάθλημα, όπου την Κυριακή στη Λάρνακα θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ. Και το πρωτάθλημα είναι ο πρωταρχικός στόχος.

Ο Απόλλων θα στερηθεί των υπηρεσιών του Ρομπέρζ που είναι τιμωρημένος. Προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι Σαντάνα, Πιτιάν. Το πιθανότερο είναι πως δεν θα προλάβουν και μάλλον θα προφυλαχθούν ενόψει του παιχνιδιού στο πρωτάθλημα. Δίπλα από τον Γιούστε στο κέντρο της άμυνας θα χρησιμοποιηθεί ο Άλεφ, ενώ μπορεί να πάρει θέση βασικού και ο Αγγελή.

Αν θα κάναμε μια πρόβλεψη για τους έντεκα που θα ξεκινήσει ο Αυγουστή, αυτοί μάλλον θα είναι οι ακόλουθοι: Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βάλε και στα άκρα της άμυνας οι Πέδρο, Βασιλείου. Στο κέντρο της άμυνας οι Γιούστε, Άλεφ. Στη μεσαία γραμμή οι Σατσέτι, Άλαν και ένας εκ των Μαρτίνες, Ντα Σίλβα. Στις πτέρυγες θα πάρουν θέση οι Σκέμπρι, Σαρδινέρο και στην κορυφή ο Μαγκλίτσα. Ετοιμοπόλεμοι είναι οι Παπουλής, Γιάκολιτς, Σπόλιαριτς, Ζελάγια και δεν αποκλείεται η χρησιμοποίησή τους.

Για τρίτη φορά στην Κύπρο με  Ιταλούς

Άλλες δύο φορές στο παρελθόν ο Απόλλων αντιμετώπισε στην Κύπρο ομάδες από την Ιταλία. Στις 3 Νοεμβρίου 1993 εξήλθε ισόπαλος 3-3 με την Ίντερ του Ζένγκα, του Μπέργκαμ, του Ζάμερ και του Μπέργκομι. Στην Ιταλία οι κυανόλευκοι έχασαν με 1-0. Στις 24 Οκτωβρίου Λάτσιο και Απόλλων έμειναν στο 0-0 στο ΓΣΠ, ενώ στη Ρώμη οι Ιταλοί είχαν νικήσει με 2-1.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ