aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑυτή η Λίβερπουλ μπορεί μέχρι και πρωτάθλημα! (vids)

Αυτή η Λίβερπουλ μπορεί μέχρι και πρωτάθλημα! (vids)

Πρωτάθλημα! Τίποτα άλλο! Αυτή ήταν η πρώτη λέξη που του είπαν, μόλις προσγειώθηκε στον πλανήτη του Μέρσεϊσαϊντ. Την τελευταία φορά που η Λίβερπουλ σήκωνε ψηλά το τρόπαιο του πρωταθλητή Αγγλίας δεν υπήρχε Premier League και ο Γιούργκεν Κλοπ ήταν ένας 23χρονος άγαρμπος επιθετικός που έπαιζε στην Ροτ-Βάις της Φρανκφούρτης! Εκείνος δεν δείλιασε.

Σιγά – σιγά βάζει την δική του σφραγίδα, τις δικές του πινελιές και τοποθετεί τα κομμάτια του παζλ στην σωστή τους σειρά. Ακόμα η Λίβερπουλ είναι work in progress. Νίκες όμως, όπως αυτή στο Emirates (πρώτη από τον Αύγουστο του 2011), ειδικά με τον τρόπο που ήρθε αυτό το 3-4 επί της Άρσεναλ, πιστοποιούν ότι οι «κόκκινοι» είναι στον σωστό δρόμο.

Το ματς στο Emirates έμοιαζε σαν crash test για να διαπιστώσει κανείς από τι υλικά είναι φτιαγμένη αυτή η Λίβερπουλ. Έχει ατέλειες. Έχει ανορθογραφίες. Το… παιδικό πέναλτι που υπέπεσε ο Αλμπέρτο Μορένο (και εν συνεχεία απέκρουσε ο Μινιολέ «ψαρεύοντας» τον Μινιολέ) στο ημίωρο της αναμέτρησης δεν το κάνουν ούτε στο ερασιτεχνικό.

Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ισπανός μπακ έχασε και πάλι τον Γουόλκοτ, που πήρε το αίμα του πίσω (31’, 1-0). Είχαν συμπληρωθεί τα 45 λεπτά και το πρόσημο για την Λίβερπουλ ήταν απολύτως αρνητικό. Κάπου εκεί όμως, ο πλανήτης κατάλαβε ότι αυτή η ομάδα έχει τις προσωπικότητες που απαιτούνται στην Premier League για να παίρνεις / «γυρίζεις» ματς.

Ένα εκπληκτικό φάουλ του Φιλίπε Κοουτίνιο έστειλε την μπάλα στο «παρθυράκι» του Τσεχ (45’, 1-1) και κάπου εκεί όλη η ψυχολογία γύρισε.

Το πρώτο 20λεπτο της επανάληψης ήταν βγαλμένο από την Λίβερπουλ των 80’s. Μαγικοί συνδυασμοί, φουλ επιθετικό ποδόσφαιρο, αμυντική ασφάλεια, απόλυτη αίσθηση υπεροχής στο χορτάρι. Μέσα σε ένα τέταρτο (49’, 63’) οι «κόκκινοι» είχαν φτάσει το σκορ στο εκπληκτικό 1-4, με γκολ βγαλμένα από… παιχνιδομηχανή.

Το ψύχραιμο πλασέ του Λαλάνα από υπέροχο συνδυασμό έδωσε το προβάδισμα με 1-2 (49’), τελείωμα με το… καλάμι του Κοουτίνιο (56’) έκανε το 1-3, ενώ το απόλυτο ντελίριο που έκανε τον Κλοπ να τρίβει τα μάτια του, ήρθε στο 63ο λεπτό, όταν ο Μανέ «χόρεψε» όλη την άμυνα των «κανονιέρηδων» για το 1-4!

Κάπου εκεί όμως εμφανίστηκε η Λίβερπουλ από το πρόσφατο παρελθόν με όλες τις παθογένειες της. Σε λιγότερο από ένα λεπτό ο Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν μείωσε σε 2-4 (64’) με τον Μινιολέ να φέρει σοβαρή ευθύνη, ενώ λίγο αργότερα μια κεφαλιά του Τσέιμπερς (75’) έφερε την Άρσεναλ ξανά σε απόσταση αναπνοής (3-4).

Η Λίβερπουλ των τελευταίων ετών θα διαλυόταν. Η νέα version του Κλοπ άντεξε χωρίς σοβαρούς κλυδωνισμούς. Κράτησε το 3-4 ως το τέλος, αυτή είχε τις ευκαιρίες για ένα πέμπτο γκολ και γέμισε με εσωστρέφεια τον Αρσέν Βενγκέρ και την ομάδα του. Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε ο Γιούργκεν Κλοπ και η ομάδα του είναι σε καλό δρόμο στον ένα και μοναδικό στόχο που έχει από το 1990…








ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ