aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΕθνική Κύπρου ΜπάσκετΗ πίστη του Γιανναρά και των διεθνών μας για το χρυσό!

Η πίστη του Γιανναρά και των διεθνών μας για το χρυσό!

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Θα είναι ομολογουμένως δύσκολη η αποστολή του καλαθοσφαιρικού αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος των ανδρών, στους ΑΜΚΕ που θα διεξαχθούν στο Σαν Μαρίνο. Κι αυτό γιατί θα μετάσχουν οι δυνατές ομάδες της Ισλανδίας και του Μαυροβουνίου, έστω κι αν δεν θα παραταχθούν με όλα τα βασικά τους στελέχη.

Ωστόσο, σύμφωνα και με τις δηλώσεις που έκανε ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Παναγιώτης Γιανναράς, στο πλαίσιο της Media day που διοργάνωσε η ΚΟΚ, το απόγευμα της Παρασκευής, η ομάδα μας μπορεί να επιστρέψει στην Κύπρο με το χρυσό μετάλλιο στις αποσκευές της!

«Είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Θα είναι δύσκολο το πρόγραμμα για την ομάδα μας, καθώς στα δυο πρώτα παιχνίδια θα αντιμετωπίσουμε την Ισλανδία και το Μαυροβούνιο. Ωστόσο, στο Σαν Μαρίνο, δεν θα πάμε για… διακοπές! Πάμε για να διεκδικήσουμε κάποιο μετάλλιο, με απώτερο στόχο, το χρυσό. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι στην ομάδα υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα, κάτι που μας κάνει αισιόδοξους για το αποτέλεσμα που θα έχει η προσπάθειά μας», κατέληξε ο έμπειρος τεχνικός.

Η Εθνική μας μπορεί να ανέβει στο βάθρο των μεταλλίων και σύμφωνα με δυο από τους διεθνείς μας, τους Άρη Κορωνίδη και Ανδρέα Σιζόπουλο. Αυτήν την αισιοδοξία εξέφρασαν στις δηλώσεις που έκαναν στα ΜΜΕ, οι δυο παίκτες κατά τη διάρκεια της Media day, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Πρώτος, πήρε το λόγο ο Άρης Κορωνίδης, ο οποίος ανέφερε τα ακόλουθα: «Κατ’ αρχήν, θα πρέπει να αναφερθεί, ότι η ομάδα, είχε μικρό χρόνο προετοιμασίας. Όμως σε αυτήν την ομάδα, υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα, ως συνέχεια αυτού που μας οδήγησε στην επιτυχημένη παρουσία κατά την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Γίνεται μια νέα προσπάθεια σε αυτήν την ομάδα και παρά το ότι στους ΑΜΚΕ, θα μας περιμένει μια δύσκολη αποστολή, εν τούτοις πιστεύουμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε κάποιο μετάλλιο».

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Σιζόπουλος ανέφερε: «Μας περιμένει μια δύσκολη προσπάθεια. Ωστόσο, είμαστε αισιόδοξοι καθώς διαθέτουμε ένα πολύ καλό ρόστερ, ενώ στην ομάδα υπάρχει και πολύ καλό κλίμα, όπως ανέφερε και ο Κορωνίδης. Στην ομάδα μας, υπάρχουν παλιοί και νέοι παίκτες και με όλους μαζί, έχει φτιαχτεί μια δυνατή ομάδα, η οποία πιστεύω ότι είναι σε θέση να καταφέρει να πετύχει στους στόχους της».

Η νεοσύστατη αεροπορική εταιρεία Cobalt, θα είναι ο επίσημος χορηγός των καλαθοσφαιρικών αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων, τόσο των Ανδρών, όσο και των Γυναικών. Αυτό, αποτελεί από μόνο του ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, που αφορά στο φάσμα της την κυπριακή καλαθόσφαιρα, που έχει ανάγκη από δυνατούς χορηγούς, που αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» πάνω στην οποία, μπορεί να στηριχθεί το άθλημα εδώ στον τόπο μας (και που το έχει αρκετή ανάγκη).

Στη Media Day, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, παρουσιάστηκε ο χορηγός των ομάδων μας, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της εταιρείας Γρηγόρη Διάκο, αλλά και από μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Στην ομιλία του ο κ. Διάκος εξέφρασε την ευχή όπως οι Εθνικές μας πετύχουν στην προσπάθεια που τους περιμένει, εκφράζοντας ταυτόχρονα και τη βούληση της αεροπορικής εταιρείας να στηρίξει τον Κυπριακό αθλητισμό γενικότερα.

Από την πλευρά του ο Λούης Δημητρίου, πρόεδρος της ΚΟΚ, αφού ευχαρίστησε θερμά, τον κ. Διάκο και γενικότερα την εταιρεία-χορηγό, εξέφρασε την πεποίθηση ότι και οι δυο Εθνικές μας ομάδες, είναι ικανές να επιστρέψουν στην Κύπρο (με την COBALT φυσικά, όπως είπε) με τα χρυσά μετάλλια στις αποσκευές τους!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ