aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ ΚύπρουΟΠΑΠ Basket League: Ξεχωρίζει το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Κεραυνό - Το πρόγραμμα

ΟΠΑΠ Basket League: Ξεχωρίζει το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Κεραυνό – Το πρόγραμμα

Διεξάγεται αυτό το διήμερο η πρώτη αγωνιστική της ΟΠΑΠ Μπάσκετ Λιγκ για το 2022. Τέσσερις αγώνες για τη 13η στροφή της διοργάνωσης θα γίνουν σήμερα και άλλοι δύο αύριο. Από τα σημερινά ματς δεσπόζει το ντέρμπι στο Λευκόθεο ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και τον Κεραυνό (20:00, CBF TV). Πρόκειται για τις δύο από τις τρεις ομάδες που ισοβαθμούν στο ψηλότερο σκαλοπάτι της βαθμολογίας. Αμφότερες μετρούν από δέκα νίκες σε δώδεκα παιχνίδια.

Η αγωνιστική θα ανοίξει με την αναμέτρηση Ανόρθωση – Ύδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ, που θα διεξαχθεί στη Β’ Τεχνική Σχολή Λεμεσού (18:30, CBF TV). Ξεκίνημα στη νέα χρονιά με επιστροφή στις νίκες θέλουν να κάνουν οι δύο ομάδες, αφού αμφότερες δέχθηκαν ήττα στην τελευταία αγωνιστική του 2021. Η ομάδα της Αμμοχώστου έχει απολογισμό έξι νίκες και ισάριθμες ήττες, ενώ το συγκρότημα του Αγίου Δομετίου σε 12 παιχνίδια κατέγραψε μία επιτυχία.

Στην αίθουσα «Άκης Κλεάνθους» στην Πάφο, ο ΑΠΟΠ θα αναμετρηθεί με την ΑΕΛ (19:00, Cytavision7). Νικηφόρα, όπως τέλειωσαν τις υποχρεώσεις τους την προηγούμενη χρονιά, θέλουν να ξεκινήσουν και το 2022. Οι γηπεδούχοι έχουν απολογισμό τέσσερις νίκες και οκτώ ήττες, με τους γαλαζοκίτρινους να μετρούν πέντε νίκες και επτά ήττες.

Στην «Απόλλων Αρένα», ο Απόλλων αντιμετωπίζει την εκ των πρωτοπόρων Πετρολίνα ΑΕΚ (19:00, CBF TV). Οι κιτρινοπράσινοι ισοβαθμούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με ΑΠΟΕΛ και Κεραυνό, μετρώντας δέκα νίκες και δύο ήττες, ενώ από την άλλη οι γαλάζιοι έχουν πέντε νίκες και επτά ήττες και είναι στην έβδομη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Αύριο θα γίνουν οι αγώνες Αχιλλέας – ΕΘΑ (18:30) και Giovani Ε.Ν.Παραλιμνίου – ΕΑΣ Ομόνοια (19:30).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ