aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤΈβγαλε την... υποχρέωση και γλυκοκοιτάζει την κορυφή του ομίλου η Ρωσία

Έβγαλε την… υποχρέωση και γλυκοκοιτάζει την κορυφή του ομίλου η Ρωσία

Άκρως πειστική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Ρώσοι, οι οποίοι επικράτησαν 87-73 των μαχητικών Κορεατών και έκλεισαν ραντεβού με τους Αργεντινούς με φόντο την κορυφή του ομίλου.

Το πρώτο δεκάλεπτο άνηκε δικαιωματικά στους Ρώσους, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν το μουδιασμένο ξεκίνημα των Ασιατών και προηγήθηκαν στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με εννιά πόντους (27-18), στηριζόμενοι στις παλιοσειρές τους, Βοροντσέβιτς (9π.) και Φριντζόν (7π. με 2/3 τρίποντα).

Το σκηνικό βέβαια έμελλε να αλλάξει άρδην στη δεύτερη περίοδο. Οι Κορεάτες βελτίωσαν το ποσοστό τους στα σουτ εντός πεδιάς (9/18 από 5/14 στην πρώτη περίοδο) και με μπροστάρηδες τον Ρα (11π.) και τον ήρωα… εκ πάγκου Νταεσούνγκ Λι (8π. σε 8’) έτρεξαν σερί 8-0, γύρισαν το ματς και πήγαν στην ανάπαυλα στο -3 (37-40).

Από κει και πέρα όμως, ανέλαβε δράση ο Σεργκέι Καράσεφ. Ο άσος της Χίμκι έδωσε μεγάλη ανάσα με πέντε αναπάντητους πόντους και έδωσε την σπίθα για το ξέσπασμα των Ρώσων, που έφτασε την διαφορά στο +14 με την λήξη της περιόδου (49-63).

Το παιχνίδι είχε πάρει τον δρόμο του, καθώς οι Κορεάτες ουδέποτε έδειξαν ικανοί για να επιστρέψουν για δεύτερη φορά στο ματς. Η διαφορά δεν έπεσε ξανά κάτω από τους δέκα, με την «Αρκούδα» να πραγματοποιηθεί πειστικότατη διαχείριση των καταστάσεων που δημιουργήθηκαν.

Το τελικό 73-87 φέρνει τους Ρώσους στην κορυφή του ομίλου μαζί με την Αργεντινή, με την μεταξύ τους αναμέτρηση να αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Για τους νικητές, ξεχώρισε ο αγέραστος Φριτζόν (13π. σε 20’), ενώ από κοντά ήταν και ο έτερος γερόλυκος Βοροντσέβιτς, ο οποίος προσέθεσε επίσης 13.

Από την άλλη, στους 19 σταμάτησε ο «διπλός» Ρα (είχε επίσης 10 ριμπάουντ) και στους 17 ο Λι.

Τα δεκάλεπτα: 17-28, 37-40, 49-63, 73-87

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ