aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΗ ΤΣΣΚΑ τη νίκη, η Ζάλγκιρις το χειροκρότημα

Η ΤΣΣΚΑ τη νίκη, η Ζάλγκιρις το χειροκρότημα

Την έβδομη νίκη της σε οκτώ αγώνες πανηγύρισε η ΤΣΣΚΑ, που δυσκολεύτηκε για τρία δεκάλεπτα, αλλά επικράτησε (95-86) της εκπληκτικά συγκεντρωμένης και φιλότιμης Ζάλγκιρις. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη δεν διανύει την καλύτερη περίοδό της, αναγκάστηκε να παραταχθεί χωρίς τον καλύτερό της παίκτη και MVP της περσινής σεζόν (Νάντο Ντε Κολό), μα στο τέλος πήρε το αποτέλεσμα που την κρατά μόνη πρώτη στην κατάταξη της σεζόν 2016-2017.

Εκπληκτική εμφάνιση έκανε ο Μίλος Τεόντοσιτς, καθοριστικός ήταν στην τέταρτη περίοδο ο Άαρον Τζάκσον. Κορυφαίος από τους Λιθουανούς ο Παούλιους Γιανκούνας, σε μία από τις πιο μεστές βραδιές της καριέρας του στη διοργάνωση. Έκανε μάλιστα ατομικό ρεκόρ με 30 πόντους.

Η εκπληκτική Ζάλγκιρις, πήρε από νωρίς το προβάδισμα (4-12 στο 5′) παίζοντας με φοβερή ένταση και με πάθος στην άμυνα. Η ΤΣΣΚΑ μείωσε, έμεινε κοντά και έκλεισε την πρώτη περίοδο στο -2 (19-21), όμως οι Λιθουανοί άντεξαν, κράτησαν το προβάδισμα σε όλο το δεύτερο δεκάλεπτο και έστω και με έναν πόντο (40-41), έκλεισαν το πρώτο μέρος μπροστά στο σκορ. Ο Τεόντοσιτς με 18 πόντους έπαιζε εναντίον όλων, την ώρα που ο Γιανκούνας είχε 12 και 19 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ένα τρίποντο του Ουλανόβας έστειλε τη Ζάλγκιρις στο +6 (46-52) και ένα γκολ-φάουλ του Γιάνκουνας στο +9. Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους έκανε πραγματικά σπουδαία εμφάνιση με υπομονή, συγκέντρωση και πείσμα, ο Μιλάκνις έβαλε τρίποντο για το 63-69 στο 29′, όμως ο Τζάκσον ισοφάρισε δυο φορές στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, η ΤΣΣΚΑ πέρασε λίγο αργότερα μπροστά και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 40-41, 67-69, 95-86

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ