aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΜπαρτζώκας: «Μετρά η πρόκριση στην οκτάδα, μεγάλη νίκη»

Μπαρτζώκας: «Μετρά η πρόκριση στην οκτάδα, μεγάλη νίκη»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χαρακτήρισε μεγάλη τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα και ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του στο ΣΕΦ.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα:

Αρχικά είπε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα, τους παίκτες και τους φιλάθλους μας για μία ακόμα εκπληκτική βραδιά στο ΣΕΦ. Ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος που μας κάνει χαρούμενους, μετά την κακή ήττα στο Μιλάνο έπρεπε να επιστρέψουμε για να παίξουμε απέναντι σε μία από τις πιο δύσκολες ομάδες. Ελέγξαμε τα συναισθήματα, πήγαμε κατοχή-κατοχή, αν και δεν ξεκινήσαμε καλά, χάναμε βολές, είχαμε βιαστικές αποφάσεις. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ανεβάσαμε την ένταση στην άμυνα, περάσαμε μπροστά με δύο και μετά έπρεπε να προστατεύσουμε τη ρακέτα γιατί η Μπάρτσα είναι πολύ καλή σε αυτό, έχει αρκετά ψηλούς φόργουορντ και σέντερ. Τελικά η άμυνά μας ήταν μοναδική».

Για το δυστύχημα στα Τέμπη: «Πριν τις ερωτήσεις, ήθελα να εκφράσω και εγώ με τη σειρά μου την οδύνη όλων μας μέσα στην ομάδα και εμένα προσωπικά, για αυτό που συνέβη στα Τέμπη. Ήταν δύσκολο να παίξουμε στο Μιλάνο και στη Ρόδο, δεν ήθελα να το πω για να μην το χρησιμοποιήσω ως δικαιολογία. Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην τον άγγιξε. Επειδή είμαι πατέρας το να καίγονται άνθρωποι από σύγκρουση τρένου, όπως καίγονται ξύλα στο τζάκι, είναι κάτι που σοκάρει. Πολλοί πιστεύουν ότι στον αθλητισμό οι πολίτες που ασχολούνται είναι δεύτερης κατηγορίας. Υπάρχουν τέτοιοι, αλλά υπάρχει η υγιής, με σεβασμό αντίδραση του κόσμου για αυτό που συνέβη χωρίς βία. Να εκφράσουμε τη στεναχώρια, την οδύνη, τη θλίψη μας.

Ήμασταν επηρεασμένοι, στο Μιλάνο είδα τη στεναχώρια τον ανθρώπων, στην Τουρκία υπήρχε πανό. Αυτό που πρέπει είναι να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο σε κανέναν. Τα ευχολόγια είναι ωραία, το μόνο που θέλω να πω είναι πως η αντίδραση είναι κάτι πολύ υγιές».

Για το παιχνίδι με την Μπάρτσα: «Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν πολλά επιθετικά ριμπάουντ, έπρεπε να πάμε με μεγάλο πάθος και ήμασταν με στρες. Πάντα με στρες είσαι διστακτικός. Μετά βάλαμε παίκτες ενέργειας στο δεύτερο δεκάλεπτο, παίκτες που από τον πάγκο έδωσαν πολλά. Νομίζω ότι σκόραραν περισσότερο από τους βασικούς, σε αντίθεση με το Μιλάνο ήταν έτοιμοι να παίξουν. Για να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο 40 λεπτά πρέπει να είναι όλοι στο ίδιο επίπεδο, τουλάχιστον έντασης».

Για την άμυνα: «Χωρίς αμφιβολία το να αμυνθείς καλά απέναντι σε μία τέτοια ομάδα, που στοχεύει σε συγκεκριμένους παίκτες ήταν πολύ σημαντικό. Έχουμε κερδίσει με την άμυνα αλλά και άλλα παιχνίδια ανοίγοντας το σκορ. Το παιχνίδι με τον Κολοσσό δεν το βάζω στην ίδια μοίρα. Το κίνητρο των παικτών συν την κούραση δεν είναι το ίδιο. Το να κοιμηθούμε 7 το πρωί του Σαββάτου και να παίξουμε μεσημέρι Κυριακής. Η Μπάρτσα βλέπετε έχασε από τη Σαραγόσα. Είναι Μάρτιος, έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια, χάσαμε ενέργεια μετά και το Κύπελλο. Παίξαμε τρία ματς στο Κύπελλο, στη Βαλένθια, στον Κολοσσό. Τα παιχνίδια αυτά καταλαβαίνει κανείς ότι δεν έχουν τον ίδιο βαθμό δυσκολίας. Έγινε δύο φορές, με το Περιστέρι ας πούμε στον τελικό Κυπέλλου ήμασταν διαφορετικοί. Οι παίκτες παίζουν με τον Κολοσσό και σκέφτονται την Μπαρτσελόνα και την Μπάγερν. Νομίζεις θα κερδίσεις περπατώντας, αλλά έτσι δεν κερδίζεις κανέναν».

Για την άμυνα στον Λαπροβίτολα: «Για τον Λαπροβίτολα είναι μέρος της τακτικής μας, αν υπολογίσουμε ότι η προσωπικότητα υπάρχει σε Χίγκινς, Λαπροβίτολα, Μίροτιτς, έπρεπε να δώσουμε βάση. Στο drive είχε μεγάλο πρόβλημα, κλείσαμε τους διαδρόμους, είχαμε καλή άμυνα στις περιστροφές και στις αλλαγές. Η Μπάρτσα ξέρει να πασάρει, όταν η μπάλα πήγε στο ποστ και κάναμε double team, βγάλανε τρίποντο. Τιμωρεί πράγματα αλλά παίξαμε καλή άμυνα. Ο Σακίλ είναι υπερφυσικός στην αθλητική ικανότητα. Εγώ πάντα πίστευα ότι είναι φανταστικός πασέρ και σας θυμίζω πως αρκετές φορές έδωσε την μπάλα σε συμπαίκτες ενώ είχε ευκαιρία να σκοράρει και είναι πολύ καλός αμυντικά».

Για το αν διεκδικεί ματς σε χαμηλό σκορ ο Ολυμπιακός: «Δεν είμαστε σοφτ ομάδα, οπότε μπορούμε να διεκδικήσουμε ματς σε χαμηλό σκορ, σε μεγάλη ένταση, στην επαφή. Για την ώρα θεωρώ ότι περάσαμε στοςυ 8, κάναμε 19 νίκες και ενώ υπάρχουν 7 ματς μέχρι το τέλος. Δεν είναι φυσιολογικό, ήταν στόχος μου να γυρίσουμε στα playoffs. Δείτε ποιες ομάδες και με τι μπάτζετ δε θα μπουν. Εγώ προσωπικά δεν το υποτιμώ αυτό το γεγονός».

Για τον Μπλακ: «Είμαστε τυχεροί με τον Ταρίκ γιατί σε μία περίοδο που ψάχναμε υπήρχε αυτός ο παίκτης να γυρίσει στην EuroLeague και να αποδείξει ποιος είναι. Πολλές φορές είσαι στην αγορά για να βρεις παίκτες και είσαι άτυχος. Κάνεις πρόταση και κάνει κάποιος μεγαλύτερη ή δεν του αρέσει η φάτσα σου. Εμείς ήμασταν τυχεροί» .

Για τον θάνατο του Παναγιώτη Γκαραγκάνη: «Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παναγιώτη Γκαραγκάνη, έφυγε ένας αληθινός Ολυμπιακός και όλους μας στεναχωρεί».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ