aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΤο προσωρινό πρόγραμμα του ERC για το 2017

Το προσωρινό πρόγραμμα του ERC για το 2017

Το Rally di Roma Capitale θα ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι της FIA μέσα στο 2017, ένας εκ των οκτώ αγώνων που βρίσκονται για την ώρα στο προσωρινό πρόγραμμα της επόμενης σεζόν. Ο νέος αγώνας θα είναι ασφάλτινος με ειδική διαδρομή που θα περνά από το Κολοσσιαίο. Αυτή θα είναι η πρώτη επιστροφή του ERC στην Ιταλία μετά από το 2013 όταν υπήρχε στο ημερολόγιο το Rallye Sanremo.

Το Rally di Roma Capitale βρίσκεται στο προσωρινό ημερολόγιο του ERC 2017 μαζί με τους αγώνες: Acropolis Rally**, Azores Airlines Rallye, Barum Czech Rally Zlín, Cyprus Rally, Rally Islas Canarias El Corte Inglés, Rally Liepāja και Rally Rzeszow.

Η Eurosport Events, υποστηρικτής του ERC, μελετά το ενδεχόμενο πρόσθεσης ακόμα δυο αγώνων πριν προχωρήσει στην παρουσίαση του ημερολογίου στο FIA World Motor Sport Council, κάτι το οποίο θα συμβεί στις 30 Νοεμβρίου. Σημειώστε πως οι οδηγοί θα μετράνε τα έξι καλύτερα αποτελέσματα τους μέσα στη χρονιά.

Το πρωτάθλημα ERC Junior θα συνεχίσει να φιλοξενείτε σε έξι γύρους, δυο εκ των οποίων θα είναι σε χωμάτινη επιφάνεια, με πέντε από τους έξι αγώνες να έχουν ως εξής: Azores Airlines Rallye, Barum Czech Rally Zlín, Rally Islas Canarias El Corte Inglés, Rally di Roma Capitale και Rally Liepāja. Τα πληρώματα του ERC Junior θα μετράνε τα τέσσερα καλύτερα αποτελέσματα της χρονιάς τους.

cyprus-rally-1Ο Jean-Baptiste Ley, συντονιστής του ERC, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την συνεργασία μας με την Motorsport Italia, η οποία δημιούργησε το Rally di Roma Capitale πριν τρία χρόνια και το ανέβασε στην κορυφή. Ταυτόχρονα συνεχίζουμε την πολύχρονη συνεργασία μας με τους καλύτερους αγώνες σε χώμα και άσφαλτο της Ευρώπης.

Ο μέγιστος αριθμός αγώνων που θα έχουμε φέτος θα είναι 10 ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να προσθέσουμε ακόμη ένα αγώνα, στην κεντρική Ευρώπη. Οι ομάδες θα συνεχίσουν να έχουν την υποστήριξη μας όσο αφορά τις μεταφορές τους στους αγώνες των νησιών, έτσι ώστε να κρατούμε ακόμα πιο χαμηλά τα έξοδα τους.»

Προσωρινό ημερολόγιο FIA European Rally Championship 2017*

2-4 Μαρτίου: Azores Airlines Rallye (Πορτογαλία, χώμα) J

31 Μαρτίου-2 Απριλίου: Θα ανακοινωθεί αργότερα (Νότια Ευρώπη, χώμα)**

4-6 Μαΐου: Rally Islas Canarias El Corte Inglés (Ισπανία, άσφαλτος) J

2-4 Ιουνίου: Acropolis Rally (Ελλάδα, χώμα)**

16-18 Ιουνίου: Cyprus Rally (Κύπρος, άσφαλτο και χώμα)

3-5 Αυγούστου: Rally Rzeszow (Πολωνία, άσφαλτος)

25-27 Αυγούστου: Barum Czech Rally Zlín (Τσεχία, άσφαλτος) J

15-17 Σεπτεμβρίου: Rally di Roma Capitale (Ιταλία, άσφαλτος) J

6-8 Οκτωβρίου: Rally Liepāja (Λετονία, χώμα) J

3-5 Νοεμβρίου: Θα ανακοινωθεί αργότερα (Κεντρική Ευρώπη, άσφαλτος) J**

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ