aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΘρίαμβος και στον «Μαραθώνιο» της Βραζιλίας ο Χάμιλτον, αλλά…

Θρίαμβος και στον «Μαραθώνιο» της Βραζιλίας ο Χάμιλτον, αλλά…

Μετά από έναν άκρως επεισοδιακό αγώνα στη Βραζιλία με συνεχείς διακοπές, ο Λιούις Χάμιλτον πήρε την 3η συνεχόμενη νίκη του και μείωσε κι άλλο τη διαφορά, όμως ο δεύτερος Ρόσμπεργκ συνεχίζει να κρατά την τύχη στα χέρια του. Μυθικός ο Φερστάπεν που τερμάτισε 3ος!

Ποια κόκκινα φώτα; Το αυτοκίνητο ασφαλείας…

Με το νερό στην πίστα να είναι αρκετό- αλλά όχι απαγορευτικά πολύ­- λίγο πριν την εκκίνηση, οι άνθρωποι της FIA αποφάσισαν να ξεκινήσει ο αγώνας πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, καθώς κρίθηκε επικίνδυνο το να υπάρξουν κανονικά κόκκινα φώτα.

Έτσι, για τους πρώτους 7 γύρους του αγώνα οι οδηγοί έμειναν «καθηλωμένοι» πίσω από το Α.Α., με τους Χάμιλτον, Ρόσμπεργκ και Ράικονεν να είναι τα τρία πρώτα μονοθέσια.

Ο Ρομέιν Γκροζιάν μετά το ατύχημα που είχε λίγο πριν την έναρξη του αγώνα και διέλυσε την Χάας του δεν κατάφερε να ξεκινήσει τον αγώνα και η ζωή συνεχιζόταν…

Φεύγει το Α.Α. για να ξαναμπεί

Στον όγδοο γύρο, λοιπόν, είχαμε κανονικά αγώνα για πρώτη φορά, με τον Μαξ Φερστάπεν ν’ «αρπάζει» αμέσως τον Κίμι στην 3ηθέση. Μπροστά ο Χάμιλτον άνοιγε σταθερά τη διαφορά του από τον Ρόσμπεργκ (είχε πάει στα 3 δεύτερα), όμως η «χαρά» δεν έμελλε να κρατήσει για πολύ.

Ο Έρικσον μετά από μερικά περάσματα έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιού του και διέλυσε την Ζάουμπερ του και την… πάρκαρε μπροστά στην είσοδο των πιτ, με αποτέλεσμα να μπει εκ νέου το Αυτοκίνητο Ασφαλείας.

Η άσφαλτος του Ιντερλάγκος μετά βασάνων καθαρίστηκε, όμως…

Τρίτωσε το κακό

Στη δεύτερη επανεκκίνηση του αγώνα- κι αφού οι θεατές στις εξέδρες είχαν αρχίσει να υιοθετούν αρκετές λέξεις από τη γαλλική γλώσσα-, ο Κίμι από την 4η θέση που ήταν προσπάθησε ν’ αποφύγει το σπρέι που άφηνε πίσω του η Ρεντ Μπουλ του Φερστάπεν, γλίστρησε με την Φεράρι του, την έκανε φύλλο και κόκκινο φτερό και, μοιραία, ήρθε η κόκκινη σημαία.

Ο αγώνα διεκόπη, συνολικά, για 35 λεπτά.

Πάμε και πάλι…

Θα μπορούσε να είναι μια από τις πιο ακατανόητες αποφάσεις στα χρονικά των αποφάσεων: μετά την μεγάλη διακοπή οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να ξεκινήσει και πάλι ο αγώνας, απλά και μόνο για να κάνουν 7 ακόμα γύρους πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας οι πιλότοι, πριν τους στείλουν και πάλι όλους στο μποξ τους.

Νέα διακοπή για ακόμα 26 λεπτά και βλέπουμε.

Έχουμε, επιτέλους, αγώνα!

Με το «σταμάτα- ξεκίνα» να έχει γίνει το αγαπημένο παιχνίδι των αγωνοδικών, μετά από 2 ώρες από τη στιγμή της πρώτης εκκίνησης πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας (στις 18:10 ώρα Ελλάδας), το grand prix της Βραζιλίας ξεκίνησε για 3η φορά.

Εκεί, μετά από δύο γύρους πίσω από το Α.Α., ο Φερστάπεν κατάφερε να περάσει 2ος, αφήνοντας πίσω του με εκπληκτικό τρόπο τον Ρόσμπεργκ, που «βολευόταν» και με την 3η θέση.

Στις πιο πίσω θέσεις ο Σεμπάστιαν Φέτελ περνούσε τον έναν μετά τον άλλον και από 12ος ανέβηκε άμεσα 6ος, τη στιγμή που ο Ρικιάρντο είχε δεχθεί ποινή επειδή μπήκε στα πιτ όταν ήταν κλειστό το pitlane και από 5ος κατέληξε 11ος.

Ο αγώνας, όμως, είχε πολύ (βρεγμένο) ψωμί ακόμα…

Το τέλος ενός βραζιλιάνικου θρύλου

Στον 51ο γύρο ο Φελίπε Μάσα- ένας εκ τω συμπαθέστερων πιλότων όλων των εποχών- πάτησε πάνω στο κερμπ της στροφής 10, δεν κατάφερε να μείνει εντός πίστας, προσέκρουσε στις μπαριέρες και ο τελευταίος του αγώνας στην πατρίδα του τελείωσε άδοξα.

Ακολούθησαν ασύλληπτες σκηνές γεμάτες ένταση- όλες οι ομάδες παρατάχθηκαν και τον χειροκροτούσαν-, ο Βραζιλιάνος δεν άντεξε και βούρκωσε.

Φυσικά, την ίδια ώρα, στη πίστα είχε βγει το αυτοκίνητο ασφαλείας για τρισχιλιοστή έκτη φορά (αν δεν κάνουμε λάθος) και ακόμα 7 γύροι κύλησαν έτσι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ