aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΠάει Λας Βέγκας η Formula 1;

Πάει Λας Βέγκας η Formula 1;

Ένα νέο και… υπέρλαμπρο Grand Prix στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ, σκέφτεται να προσθέσει στο καλεντάρι η νέα ηγεσία της Formula 1.

Η Liberty Media, στο τέλος του χρόνου θα γίνει και επίσημα το νέο αφεντικό του πιο προβεβλημένου μηχανοκίνητου αθλήματος παγκοσμίως. Ο όμιλος είναι αμερικανικών συμφερόντων και είναι επόμενο να προωθείται η εξάπλωσή του στις ΗΠΑ. Έτσι μετά το του Όστιν στο Τέξας, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο για ένα ακόμη Grand Prix (νυκτερινό κατά πάσα πιθανότητα) στο παγκόσμιο κέντρο του τζόγου, Λας Βέγκας.

Η λογική της κίνησης αυτής εξηγήθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου, Γκρεγκ Μάφεϊ που μίλησε στο πρακτορείο Reuters: «Υπάρχει γενικό ενδιαφέρον, αν αυξήσεις τον αριθμό των αγώνων. Η FIA, οι ομάδες κι εμείς βγάζουμε λεφτά. Προφανώς, υπάρχει ένα όριο, όμως πιστεύω ότι μπορούμε να περιμένουμε αύξηση του αριθμού των αγώνων σε ήπιο βαθμό. Μου αρέσει ιδιαίτερα η ιδέα ενός νυχτερινό αγώνα στο Λας Βέγκας».

Από μεριά τους οι ομάδες και οι οδηγοί ήδη θεωρούσαν υπερβολικό το νούμερο των 21 φετινών αγώνων, πόσο μάλλον τώρα που συζητάται να προστεθεί και 22ος. Έτσι θεωρείται σίγουρο πως θα υπάρξουν αντιδράσεις και αντιρρήσεις από τους de facto πρωταγωνιστές του υπέρλαμπρου αυτού “τσίρκου”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ