aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑGP Αυστραλίας: Ο Hamilton στην pole position

GP Αυστραλίας: Ο Hamilton στην pole position

Οι παίκτες αποκαλύπτουν τα χαρτιά τους στο τραπέζι και τα ψέματα τελειώνουν. Οι κατατακτήριες δοκιμές του Albert Park όπου διεξάγεται το πρώτο Grand Prix του 2017 επιβεβαίωσαν τα δείγματα γραφής που είχαμε δει στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης στην Catalunya.

Ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή δηλαδή, δύο ομάδες είναι αυτές που ξεχωρίζουν: η Πρωταθλήτρια των τελευταίων ετών Mercedes AMG Petronas και η Scuderia Ferrari που δείχνει αναγεννημένη και άκρως ανταγωνιστική.

Για τέταρτη συνεχή φορά (και έκτη συνολικά) ο Lewis Hamilton θα ξεκινήσει τον αγώνα της Αυστραλίας από την pole position. Αυτή ήταν η 62η pole για τον Βρετανό τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή που απέχει τρεις από τον αείμνηστο Ayrton Senna (65) και έξι από τον Michael Schumacher (68) που φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας με τους κορυφαίους polemen όλων των εποχών.

Δίπλα του στην πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης θα έχει τον Sebastian Vettel με τη Ferrari που αποδείχθηκε πολύ ανταγωνιστικός παλεύοντας μέχρι το τέλος για την pole. Το ότι μετά από καιρό τα χαμόγελα και η αισιοδοξία επέστρεψαν στο πρόσωπο του Γερμανού τέσσερις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή δείχνει ότι όντος έχει γίνει καλή δουλειά από τη Scuderia πάνω στο νέο μονοθέσιο.

Πίσω τους θα βρεθούν ο Valtteri Bottas στο αγωνιστικό του ντεμπούτο με τη Mercedes και ο Kimi Raikkonen με τη δεύτερη Ferrari που δεν κατάφερε να είναι όσο ανταγωνιστικός θα ήθελε.

Για την Red Bull δεν ήταν μια καλή διαδικασία. Ο Daniel Ricciardo κατέληξε στις μπαριέρες στο Q3 προκαλώντας αρκετές ζημιές στο πίσω μέρος της RB13 και έτσι θα υποχρεωθεί να ξεκινήσει τον αγώνα από τη 10η θέση εκτός κι αν χρειαστεί να αλλάξει κινητήρα ή κιβώτιο, ενώ ο Max Verstappen ήταν πέμπτος με χρόνο κατά 1,3” πιο αργό από αυτόν του poleman. Στο πλευρό του Ολλανδού θα βρεθεί ο Romain Grosjean με την Haas που αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη της διαδικασίας.

Ο Felipe Massa με τη Williams πλασαρίστηκε στην 7η θέση, με τους Carlos Sainz Jr. και Daniil Kvyat της Toro Rosso να ακολουθούν. Τη δεκάδα όπως προαναφέραμε έκλεισε ο Ricciardo που δεν πρόλαβε να χρονομετρηθεί στο Q3.

Σε ρηχά νερά, όπως αναμενόταν άλλωστε, κινήθηκε η McLaren Honda με τον Fernando Alonso να παίρνει τη 13η θέση, τη στιγμή που ο ομόσταβλός του Stoffel Vandoorn είχε θέματα με το μονοθέσιό του με αποτέλεσμα να αρκεστεί στη 18η.

Ο Lance Stroll που ετοιμάζεται για το αγωνιστικό του ντεμπούτο στην F1 ήταν 19ος αλλά θα ξεκινήσει τελευταίος καθώς έχει επιβαρυνθεί με ποινή αφαίρεσης πέντε θέσεων λόγω αλλαγής κιβωτίου. Ο νεαρός Καναδός είχε ατύχημα κατά τη διάρκεια του FP3 προκαλώντας αρκετές ζημιές στη Williams FW40 και όπως διαπίστωσαν οι μηχανικοί της ομάδας, από την πρόσκρουση υπέστη ζημιές και το κιβώτιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ