aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΟι 10 νικητές στα Εθνικά Βραβεία Αθλητισμού ΚΟΑ

Οι 10 νικητές στα Εθνικά Βραβεία Αθλητισμού ΚΟΑ

Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου, του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη, Υπουργών, Βουλευτών, Προέδρων Κομμάτων και Ομοσπονδιών, ανθρώπων του αθλητισμού, καθώς και αθλητών/τριών, πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα Εθνικά Βραβεία Αθλητισμού ΚΟΑ σε μία λαμπρή εκδήλωση, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 στη Λευκωσία.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Αντιπρόεδρος Κωστάκης Κουκκουλλής, τα μέλη του ΔΣ Κάλλη Χατζηιωσήφ, Έλενα Παπακώστα, Χρίστος Νεοφύτου, Μιχάλης Ιωάννου, Ανδρόνικος Ανδρονίκου, Σωτήρης Αδάμου και Ανδρέας Μυλωνάς, καθώς και η Γενική Διευθύντρια Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, υποδέχτηκαν τους εκπροσώπους της πολιτικής και αθλητικής ζωής του τόπου, όπως επίσης τον νέο Πρόεδρο και το νέο ΔΣ του Οργανισμού, σε μία διοργάνωση που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να αποδώσει τιμές σε ανθρώπους, θεσμούς και οργανισμούς για την προσφορά τους στην αναβάθμιση και προώθηση του πνεύματος και της κοινωνικής προσφοράς μέσα από τον αθλητισμό και ταυτόχρονα να αναδείξει αξίες του αθλητισμού όπως η εργατικότητα, η αφοσίωση, ο σεβασμός, η ομαδικότητα.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε «την απόφαση για την εκπόνηση στρατηγικής για την αναβάθμιση του αθλητισμού στη χώρα μας, η οποία θα περιλαμβάνει δράσεις που αφορούν στην προσχολική, τη σχολική και την ανώτερη εκπαίδευση όπως και την ενήλικη ζωή των συμπολιτών μας». Ο ΠτΔ αναφέρθηκε στις υποδομές, τονίζοντας ότι «το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο έκανε σημαντική δουλειά σε αυτό τον τομέα». Πρόσθεσε ότι «αντιλαμβανόμενοι τη μεγάλη σημασία της ποιότητας και της επάρκειας των χώρων αθλητισμού θα εργαστούμε προς την προώθηση περαιτέρω αναβάθμισης και αξιοποίησης τους, κτίζοντας στη δουλειά που έγινε» και ανέφερε ως παράδειγμα τα έργα που θα ξεκινήσουν στο «Σπύρος Κυπριανού» ενόψει του Eurobasket το 2025. Ευχαρίστησε θερμά «τον Ανδρέα Μιχαηλίδη, ο οποίος είχε πετυχημένη πορεία ως Πρόεδρος του ΚΟΑ καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για το σημαντικό έργο που έχει γίνει κατά τη διάρκεια της θητείας τους» και κάλεσε «τον νέο Πρόεδρο και τα νέα μέλη του ΔΣ να αξιοποιήσουν το σημαντικό έργο που έχει γίνει και να εργαστούν με αφοσίωση για να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους».

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ ανέφερε: «Ένας υπέροχος θεσμός γεννιέται, η θέσπιση του οποίου συνιστά μία ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία για τον τομέα του αθλητισμού, απότοκο των προσπαθειών του ΚΟΑ για ανάδειξη και επιβράβευση, όχι μόνο όσων έχουν διακριθεί με τις αθλητικές τους επιδόσεις, αλλά και όσων προάγουν τις αρχές κι αξίες του εθελοντισμού, της ανιδιοτελούς κοινωνικής προσφοράς, της ισότητας και του ευ αγωνίζεσθαι». Αναφέρθηκε στην αξία των Σχεδιασμών του Οργανισμού και ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 σημείωσε ότι «μεριμνήσαμε για την ενίσχυση της προσπάθειας των αθλητών και αθλητριών μας για να επιτύχουμε την απρόσκοπτη αφοσίωσή τους στους ευγενείς τους στόχους. Ως εκ τούτου, ενώπιον του ΠτΔ, επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω ότι στο πλαίσιο των στοχευμένων σχεδιασμών και πολιτικών που υιοθετήσαμε προς την κατεύθυνση αυτή, σε στενή συνεργασία με την Υπουργό Παιδείας και Αθλητισμού, το κράτος είναι σε θέση να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των αθλητών και αθλητριών μας, αρωγός και συμπαραστάτης».

Παράλληλα ο Ανδρέας Μιχαηλίδης ευχήθηκε «κάθε επιτυχία στον νέο Πρόεδρο του ΚΟΑ, τον φίλο Γιάννη Ιωάννου και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του. Η δική σας επιτυχία ισούται με επιτυχία του κυπριακού αθλητισμού» και ευχαρίστησε τον τέως ΠτΔ Νίκο Αναστασιάδη και το Υπουργικό του Συμβούλιο, για την εμπιστοσύνη και τιμή που επέδειξε στο πρόσωπο του διορίζοντάς τον Πρόεδρο του ΚΟΑ, καθώς και στους υπόλοιπους συνεργάτες του στο ΔΣ.

Ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ και Πρόεδρος της Επιτροπής Προβολής Κωστάκης Κουκκουλλής τόνισε ότι «μετά από 55 χρόνια προσφοράς στον αθλητισμό του τόπου ήρθε η ώρα για τα Εθνικά Βραβεία ΚΟΑ», σημείωσε ότι «στόχος μας είναι να τιμήσουμε δράσεις και οργανισμούς με κοινωνική προσφορά» και ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής Προβολής που έφερε εις πέρας τη διοργάνωση, καθώς επίσης τον Πρόεδρο του ΚΟΑ που οραματίστηκε τα Βραβεία, το Διοικητικό Συμβούλιο και την Γενική Διευθύντρια.

Τέλος, η Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι «χρειάζεται να προάξουμε θετικά και υγιή πρότυπα», ενώ η ΓΔ του ΚΟΑ τόνισε ότι «αποδίδουμε οφειλόμενη τιμή σε όσους μετουσίωσαν σε ανιδιοτελή προσφορά όσα κέρδισαν από τον αθλητισμό».

Οι νικητές των Βραβείων
Βραβείο Εθελοντισμού μέσω του Αθλητισμού:
Φιλανθρωπικός οργανισμός «Γκολ στη Ζωή»

Βραβείο Προώθησης Ισότητας στον Αθλητισμό:
Δρ. Εβελίνα Γεωργιάδου

Βραβείο Ασφαλούς Αθλητισμού στα Παιδιά:
Δρ. Μαρία Παπαευσταθίου

Βραβείο Ανάδειξης της Κύπρου στο Εξωτερικό:
Διεθνές Meeting Στίβου-ΚΟΕΑΣ

Βραβείο βελτίωσης της ποιότητας ζωής ευάλωτων ομάδων πληθυσμού μέσω του αθλητισμού:
Δράση «Cyprus Police Torch Run» – Φιλανθρωπικό Σωματείο Αστυνομίας Κύπρου – Special Olympics Cyprus

Βραβείο Υπερνίκησης Δυσκολιών:
Χρίστος Μισός-Παρα-αθλητής Τοξοβολίας

Βραβείο Προοπτικής στον Αθλητισμό:
Βαλεντίνα Σάββα-Πρωταθλήτρια Στίβου (Σφυροβολία)

Διπλή καριέρα:
Μαρία Μάρκου-Παραολυμπιονίκης Άρσης Βαρών σε πάγκο/Εκπαιδευτικός

Ειδικό βραβείο-Βραβείο Ευ Αγωνίζεσθαι:
Αλέξανδρος Αγρότης-Αθλητής ποδηλασίας

Ειδικό Βραβείο-Αριστείο ΚΟΑ:
Εθνική Ομάδα Ενόργανης Γυμναστικής Ανδρών/Κυπριακή Ομοσπονδία Γυμναστικής

1nic 0989 3264x2022

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ