aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΜε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Αδελαΐδα ξεκινάνε οι υποχρεώσεις του Παύλου Κοντίδη

Με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Αδελαΐδα ξεκινάνε οι υποχρεώσεις του Παύλου Κοντίδη

Από την Αυστραλία ξεκινάνε οι υποχρεώσεις του Παύλου Κοντίδη για το 2024, με τον Κύπριο ιστιοπλόο να μπαίνει στη μάχη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αδελαΐδας. Οι πρώτες κούρσες στην πρωτεύουσα της Νότιας Αυστραλίας και συγκεκριμένα στον κόλπο του Αγίου Βικεντίου, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή (26/01).

O Kύπριος ιστιοπλόος βρίσκεται εδώ και δυο εβδομάδες στην Αυστραλία, ώστε να εγκλιματιστεί καλύτερα για τις ανάγκες του αγώνα. Από την περασμένη Παρασκευή (19/01) παρέλαβε το σκάφος με το οποίο θα αγωνιστεί κι έκανε αρκετές προπονήσεις μέσα στο νερό. Για την Τετάρτη (24/01) υπάρχει ξεκούραση και την Πέμπτη (25/01) θα γίνει η τελευταία προπόνηση, μικρής διάρκειας, προκειμένου να κρατηθεί σε εγρήγορση πριν από την έναρξη των ιστιοδρομιών.

Σε αντίθεση με προηγούμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα της κλάσης τύπου Laser, στην Αυστραλία είναι προγραμματισμένο να γίνει κούρσα μεταλλίων. Αρχικά, οι 153 συμμετέχοντες θα χωριστούν σε τρία γκρουπ και θα λάβουν μέρος για τις πρώτες τρεις ημέρες σε προκριματικά, ενώ θα ακολουθήσουν δυο ημέρες τελικών ιστιοδρομιών, πριν από τη διεξαγωγή της κούρσας μεταλλίων την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι στη διοργάνωση θα δοθούν άλλες εφτά κάρτες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Ο Παύλος Κοντίδης είχε ήδη κλειδώσει τη συμμετοχή του από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Χάγης, όπου κατετάγη έκτος τον Αύγουστο του 2023.

«Ευελπιστώ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Να μπει η χρονιά, η Ολυμπιακή χρονιά, με το δεξί» λέει ο Κύπριος Αργυρός Ολυμπιονίκης του «Λονδίνο 2012» και συμπληρώνει:  «Αν και είναι πολύ νωρίς, σε σχέση πώς έχουμε συνηθίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που δεν είχαμε πάρα πολλούς μήνες για προετοιμασία, αλλά πήγα πολύ καλά στα καμπ που συμμετείχα στις Κανάριες Νήσους (σ.σ. πήρε ένα Χρυσό και ένα Χάλκινο στο τέλος του 2023) και νιώθω αρκετά καλά».

«Με βολεύουν οι καιρικές συνθήκες»

Με βάση τις προβλέψεις του καιρού προβλέπεται ένα πρωτάθλημα με μείγμα καιρικών συνθηκών, πράγμα που διαπίστωσε και ο Χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2017 και 2018 αυτές τις ημέρες. «Υπάρχει εναλλαγή της θερμοκρασίας, αν και είναι καλοκαίρι εδώ. Τη μια ημέρα ήταν 38 βαθμούς και σε 2-3 ημέρες πέφτει στους 23 βαθμούς και θα ανέβει ξανά. Υπάρχει και άνεμος, μεσαίας έντασης θα έλεγα. Κάποιες ημέρες πιο χαλαρά, κάποιες μεσαίοι προς δυνατοί» αναφέρει και στη συνέχεια προσθέτει: «Κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος αναμένονται άνεμοι από διάφορες κατευθύνσεις, νοτιοανατολικά, νοτιοδυτικά και μέχρι και βόρειοι, τη στιγμή που κάποιος θα περίμενε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αυτό δίνει πλεονέκτημα στα άτομα που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλες τις καιρικές συνθήκες και να μπορούν να είναι σταθεροί. Προσωπικά με βολεύει, λόγω και της εμπειρίας, νιώθω καλά με όλες τις συνθήκες».

Τον Κοντίδη στηρίζει διαχρονικά η ΟΠΑΠ Κύπρου ως μεγάλος χορηγός ενώ μεγάλος χορηγός είναι και η Finstella. Τον χορηγούν το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Ίδρυμα Λεβέντη και η Πετρολίνα. Υποστηρικτές είναι η easyBoat.com, το Stelios Philanthropic Foundation, η Alassia NewShips Management, η Quadcode και η VITA Construction.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ