aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κωστάκη μου, τα… έκανες ιμάμ μπαϊλντί

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Όσο και να προσπαθήσεις να ερμηνεύσεις τη συμπεριφορά του Κωστάκη Κουτσοκούμνη στην Κωνσταντινούπολη, θα μοιάζει με βουτιά στο κενό. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα με την ανάρτηση του προέδρου της ΚΟΠ στο Facebook. Τι τo ήθελες, Κωστάκη μου, το Facebook; Ντόρος είχε γίνει και μπόλικος μάλιστα, αλλά σε επίπεδο κοινών θνητών.

Μόλις έσκασε η ανάρτηση περί της… ανωτερότητας και της ελευθερίας των Ελλήνων (!) μόνο το Κόμμα των Ατοκιστών (ή κάπως έτσι…) του τεράστιου (για τους παλιότερους) Λοΐζου Σέπου δεν εξέδωσε ανακοίνωση για να καταδικάσει τη συμπεριφορά του Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

«Αν έχουμε να προτάξουμε κάτι σαν Έλληνες είναι και την ανωτερότητά μας και την ελευθερία μας. Και με την πράξη μου αυτή έχω προτάξει και τα δύο έστω σε έναν ασήμαντο φιλικό αγώνα μεταξύ προέδρων ομοσπονδιών υπό τα έκπληκτα βλέμματα των Τούρκων. Γιατί οι Τούρκοι δεν θα μπορούσαν ποτέ να είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ούτε ελεύθεροι, ούτε ανώτεροι», έγραψε ο πρόεδρος της ΚΟΠ και μας κούφανε όλους. Προχώρησε όμως κι ένα βήμα παρακάτω και τα… ‘κανε ιμάμ μπαϊλντί. Όλα μαζί, μελιτζάνες κρεμμύδια, σκόρδο, μαϊντανό, ντομάτα, ζάχαρη, κρασί, πιπέρι άσπρο, μαύρο, κόκκινο, μπαχάρια, δάφνες, ρίγανη, λάδια, ξίδια σε ένα ταψί!

Δώστε προσοχή στη συνέχεια της ανάρτησής του: «Δεν είναι αλλαγή πορείας μιας ζωής ή ασπασμός. Ακριβώς το αντίθετο. Ήταν μια δήλωση προς τους Τούρκους ότι τα σύμβολά τους δεν με αγγίζουν. Περιφρόνηση. Αν έτρεχα να κρυφτώ για να μην φορέσω τη φανέλα που όλοι φόρεσαν θα της έδινα τότε μια σημασία που δεν έχει και ένα σεβασμό που σίγουρα δεν τον αξίζει. Αν ο Τούρκος πρόεδρος φορούσε ελληνική φανέλα θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι τον έχουμε ελληνοποιήσει; Το αντίθετο. Θα ντραπώ γιατί μια ελληνική φανέλα βρίσκεται στο στήθος του κατακτητή».

 

Ρε Κωστάκη μας δουλεύεις; Δηλαδή να πιστέψουμε ότι όταν θέλεις να περιφρονήσεις κάποιον, φοράς τη φανέλα με τη σημαία και το έμβλημά του; Δηλαδή από βδομάδας, αν θελήσεις να… περιφρονήσεις τους ναζί θα κυκλοφοράς με μπλουζάκια με ναζιστικά σύμβολα; Ή μήπως το έκανες για να αισθανθούν ντροπή οι κατακτητές; Δεν γίνονται αυτά Κωστάκη μου… Τα μαθήματα πατριωτισμού δεν γίνονται φορώντας φανέλες με την ημισέληνο στο στήθος. Οι διαχρονικές αξίες και τα ιδανικά, είναι τρόπος ζωής και κατατίθενται με παρρησία, με αγώνα, με διεκδικήσεις.

Αποτελεί βασική αρχή, να μην χτυπάς τον άλλον όταν βρίσκεται  σωριασμένος και λαβωμένος στο έδαφος. Κι αντιλαμβάνομαι πλήρως σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟΠ. Ακόμη κι η κουτσή Μαρία βγήκε να καταδικάσει την ενέργειά του, να ζητήσει την παραίτησή του κι είναι απόλυτα φυσιολογικό να είναι «στριμωγμένος» και στενοχωρημένος όσο ποτέ στο παρελθόν. Πρέπει, ωστόσο, να είμαστε και δίκαιοι απέναντί του.

Ούτε φιλότουρκος είναι ο Κουτσοκούμνης, ούτε υποτακτικός των Τούρκων, ούτε γιουσουφάκι. Και το έχει αποδείξει με τις ενέργειές του όλα αυτά τα χρόνια, όταν σε πολλές περιπτώσεις έβαλε δύσκολα στους Τούρκους και στους Τουρκοκύπριους στην προσπάθειά τους να τύχουν ποδοσφαιρικής αναγνώρισης. Εδώ και αρκετό καιρό, οι Τούρκοι και οι Τουρκοκύπριοι είναι στριμωγμένοι στα σχοινιά του ποδοσφαιρικού ρινγκ και για να είμαστε δίκαιοι, αυτό οφείλεται στη στρατηγική του Κουτσοκούμνη.

Αν θέλετε την άποψή μου: Ήταν μία στιγμή, μεταξύ αφέλειας και ελαφρότητας με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ