Άλλη μία μαχαιριά στον κυπριακό αθλητισμό έκαναν οι γνωστοί άγνωστοι το βράδυ της Πέμπτης (2/1) στη Λεμεσό. Η νέα χρονιά δεν άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, επιβεβαιώνοντας πως η βία συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον κυπριακό αθλητισμό και κατ’ επέκταση τη κυπριακή κοινωνία.
Το ντέρμπι ΑΕΛ – Απόλλων, για τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος αμαυρώθηκε από βανδαλισμούς στο κλειστό «Νίκος Σολομωνίδης», με τη διοίκηση της ΑΕΛ να καταγγέλλει οπαδούς του Απόλλωνα για τις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ και την εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο», η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Κυριακή Λαμπριανίδου, ανέφερε πως διερευνάται και περιστατικό ρίψης ναυτικής φωτοβολίδας προς το λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή του Απόλλωνα στο γήπεδο, πριν την έναρξη του λεμεσιανού ντέρμπι. Ανέφερε πως η φωτοβολίδα χτύπησε μοτοσικλέτα της Αστυνομίας και ευτυχώς προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Αρχηγείου Αστυνομίας, ψες ρίχθηκε ναυτική φωτοβολίδα εναντίον υπηρεσιακής μοτοσυκλέτας συναδέλφου μας, που ευτυχώς δεν τον τραυμάτισε.Για μια ακόμα φορά καλούμε την πολιτεία να φέρει κατεπείγον για ψήφιση το νομοσχέδιο για τους συνδέσμους φιλάθλων pic.twitter.com/YBLaAQjuZU
— ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ-ΙΣΟΤΗΤΑ (@kladoastinomias) January 3, 2025
Επίσης, μετέφερε την εντολή του Αρχηγού Αστυνομίας για διεξαγωγή έρευνας από ανώτερο αξιωματικό για καταλογισμό ευθυνών εκεί όπου υπάρχουν, αφού η διοίκηση της ΑΕΛ άφησε αιχμές για το γεγονός πως δεν υπήρχε προληπτική αστυνόμευση στο «Νίκος Σολομωνίδης».
«Ο συγκεκριμένος αγώνας είχε αξιολογηθεί ως υψηλής επικινδυνότητας, εξού και υπήρχαν 182 μέλη της αστυνομίας για σκοπούς αστυνόμευσης του ποδοσφαιρικού αγώνα. Ήδη ο Αρχηγός Αστυνομίας έχει ενημερωθεί και έχει δώσει οδηγίες για διεξαγωγή έρευνας από ανώτερο αξιωματικό για καταλογισμό ευθυνών εκεί όπου υπάρχουν. Εννοείται ότι αυτά τα γεγονότα δεν τιμούν οποιοδήποτε από εμάς και θα γίνουν οι κατάλληλες έρευνες για να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα», δήλωσε η κ. Λαμπριανίδου.














