aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΠράνιτς: «Περίεργη η κατάσταση, δεν λειτουργεί θετικά για την Κύπρο»

Πράνιτς: «Περίεργη η κατάσταση, δεν λειτουργεί θετικά για την Κύπρο»

Έχοντας καταγράψει 58 συμμετοχές στην Εθνική Κροατίας και έχοντας σπουδαίες παραστάσεις από τις θητείες του σε Μπάγερν και Παναθηναϊκό αλλά και ξεκάθαρη εικόνα για το κυπριακό ποδόσφαιρο ο Ντάνιελ Πράνιτς είναι ίσως ο ιδανικότερος για να τοποθετηθεί ενόψει του αυριανού αγώνα της Εθνικής Κύπρου με την Κροατία (19:00) για τη δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο πρώην άσος της Ανόρθωσης και νυν τεχνικός της Ομόνοιας Ψευδά μιλώντας στον Active (107,4 & 102.5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» έχρισε ως ξεκάθαρο φαβορί την εθνική ομάδα της πατρίδας του την οποία χαρακτήρισε ως δέκα φορές καλύτερη από την Κύπρο. Μάλιστα, εξέφρασε την άποψη ότι η ήττα από την Σλοβενία στην πρεμιέρα δεν θα λειτουργήσει υπέρ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, καθώς οι Κροάτες καίγονται για νίκη.

Πώς είναι το κλίμα στην Κροατία μετά το στραβοπάτημα κόντρα στη Σλοβενία στην πρεμιέρα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου; «Είναι περίεργη η κατάσταση μετά την ήττα από την Σλοβενία. Πιστεύαμε όλοι θα καταφέρναμε να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι. Δεν κάναμε και την καλύτερη μας εμφάνιση. Να σας πω ότι με πήραν αρκετοί δημοσιογράφοι από την Κροατία και ζήτησαν την άποψη και το σχόλιο μου για το αυριανό παιχνίδι. Θεωρώ ότι είναι μεγάλο πρόβλημα για την Κύπρο γιατί η Κροατία θα παρουσιαστεί συγκεντρωμένη στο αυριανό παιχνίδι και αποφασισμένη για τη νίκη μετά το αποτέλεσμα με την Σλοβενία».

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ομάδας της Κροατίας: «Είναι πολύ ποιοτική ομάδα. Έχει πολλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Όταν έχεις παίκτες όπως οι Μόντριτς και Πέρισιτς δεν χρειάζεται να λες και πολλά. Πιστεύω ότι δύο λάθη στη σειρά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά για μια τέτοια ομάδα και επαναλαμβάνω ότι αυτό δεν λειτουργεί θετικά για την Κύπρο. Θα πάνε υποψιασμένοι και σοβαροί».

Διαβάστε επίσης: Πράνιτς: «Δεν πιστεύω ότι η ΑΕΛ έχει καλύτερους παίκτες από την Ανόρθωση»

Υπάρχει κάποιο μειονέκτημα στην εθνική Κροατίας; «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Υπάρχει πίεση, αλλά όλοι οι παίκτες που συνθέτουν την ομάδα είναι μαθημένοι να ζουν με αυτή. Ο περίγυρος, δηλαδή ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι, μιλάει για πίεση, όμως οι πιθανότητες θεωρώ ότι είναι λίγες για την Κύπρο. Περιμένω ότι η Κύπρος θα πάει για να αμυνθεί περισσότερο και θα κυνηγήσει κάτι σε αντεπιθέσεις και στατικές φάσεις. Αλλά, για ενενήντα λεπτά να προσπαθείς να αμυνθείς είναι δύσκολο. Ξέρω την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια της ομάδας και πιστεύω ότι αν συγκρίνουμε τις δύο ομάδες κανείς δεν θα προβλέψει ότι θα πάρει κάτι η Κύπρος. Aντικειμενικά η Κροατία είναι δέκα φορές καλύτερη από την Κύπρο. Πιστεύω ότι θα κερδίσει η Κροατία».

Δηλαδή, περιμένεις ένα εύκολο παιχνίδι για την Κροατία; «Εξαρτάται από την Κροατία πως θα παίξει, αλλά και από το ξεκίνημα του αγώνα. Εάν χαθούν ευκαιρίες στην αρχή θα υπάρξει άγχος. Δεν πιστεύω ότι η Κύπρος θα δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες. Εάν βάλει κανείς στο χαρτί το ρόστερ των δύο ομάδων θα διαπιστώσει κανείς τις διαφορές δυναμικότητας που υπάρχουν».

Παρακολούθησες τον αγώνα της Κύπρου με την Σλοβακία; «Όχι, δεν το παρακολούθησα γιατί έβλεπα τον αγώνα της Κροατίας. Άκουσα όμως ότι ήταν καλύτερη από την Σλοβακία σε κάποια διαστήματα και είχε ευκαιρίες. Αυτή τη φορά βλέπω κάποια πράγματα διαφορετικά. Βλέπω ταλαντούχους νεαρούς Κύπριους. Η ΚΟΠ και οι ομάδες πρέπει να επενδύσουν στις ακαδημίες των ομάδων και όχι μόνο να φέρνουν ξένους. Δεν πρέπει να έρχονται οι ξένοι μόνο για τα λεφτά. Πρέπει να αλλάξει η φιλοσοφία των ομάδων και να στραφούν στις ακαδημίες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ