aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο παρελθόν κυνηγάει (ακόμη) τη Σαλαμίνα, νέα οικονομική-δικαστική ήττα

Το παρελθόν κυνηγάει (ακόμη) τη Σαλαμίνα, νέα οικονομική-δικαστική ήττα

Αύξησε το σκορ, υπέρ του, ο πρώην γενικός διευθυντής του Αθλητικού Σωματείου Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου, ο οποίος κινήθηκε νομικά εναντίον του Σωματείου, για παράνομη απόλυσή του.

Όπως προκύπτει από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο εν λόγω γραμματέας εργοδοτείτο από το αθλητικό σωματείο ως γενικός διευθυντής, επί σειρά ετών και μέχρι τον Νοέμβριο του 2008, οπόταν η εργασιακή τους σχέση τερματίστηκε. Την ευθύνη γι’ αυτό, σύμφωνα με τον πρώην γενικό διευθυντή, του οποίου η θέση έγινε δεκτή από το Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών, είχαν οι εργοδότες του, οι οποίοι «τερμάτισαν αναίτια την απασχόλησή του ή τον εξανάγκασαν σε παραίτηση».

Το πρωτόδικο Δικαστήριο έκρινε πως ο τερματισμός της εργασιακής σχέσης ήταν παράνομος και διέταξε το Σωματείο όπως καταβάλει διάφορα χρηματικά ποσά ως δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Το Σωματείο άσκησε έφεση και την Τετάρτη, το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του.

Όπως διαπίστωσε το Εφετείο, τα ουσιώδη γεγονότα δεν αμφισβητούνταν. Κατά τον ουσιώδη χρόνο ο γενικός διευθυντής προέβη στην έκδοση μιας ανακοίνωσης. Η Διοίκηση του Σωματείου θεώρησε πως η επιστολή αυτή ήταν ατυχής, και ότι άφηνε εκτεθειμένο το Σωματείο «στις εφημερίδες, περιοδικά, internet κ.λπ.» ενώ διαμαρτυρήθηκε και πολύς κόσμος. Ο δε πρόεδρος του Συμβουλίου του Σωματείου, κατά τη συζήτηση του θέματος, εισηγήθηκε όπως ο γενικός διευθυντής, ο οποίος παρίστατο στη συνεδρία, υποβάλει την παραίτησή του. Όπως και έγινε.

Επί του προκειμένου το Εφετείο έκρινε ότι «αναμφίβολα, το σαφές μήνυμα των λεχθέντων από τα μέλη και τον πρόεδρο του Συμβουλίου σε σχέση με τον εφεσίβλητο, στην παρουσία του, κατά τη συνεδρίαση της 25.11.2008, ήταν ότι η συνέχιση της εργοδότησής του δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των εφεσειόντων. Επομένως, δικαιολογημένα, θεωρήθηκε από τον εφεσίβλητο (σ.σ. τον γενικό διευθυντή) ότι αυτός ήταν ανεπιθύμητος, πλέον, ως γενικός διευθυντής των εφεσειόντων (σ.σ. το Σωματείο).

Επρόκειτο για σαφή παραβίαση του προαναφερθέντος σιωπηρού όρου από τους ιδίους (σ.σ. του όρου που εξυπακούει ότι μεταξύ εργοδότη και εργοδοτούμενου πρέπει να υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού)». Κρίθηκε λοιπόν, οριστικά, ότι υπήρξε παράνομος εξαναγκασμός σε παραίτηση που δικαιολογούσε την επιδίκαση των αποζημιώσεων, όπως αποφασίστηκε πρωτόδικα.

Σημείωση: Το φαινόμενο με δικαστικές υποθέσεις οι οποίες βαραίνουν το προσφυγικό σωματείο, δεν είναι σημερινό. Υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια αλλά σπάνια βγαίνει προς τα έξω, ή σπανίως γίνεται αναφορά από τους σημερινούς ανθρώπους του Δ.Σ. (με λίγες προσθαφαιρέσεις μελών-παραγόντων) οι οποίοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια εδώ και μερικά χρόνια για εξυγιάνουν οικονομικά τον σύλλογο. Άνθρωποι οι οποίοι διοικούσαν στο παρελθόν, έφεραν τη Νέα Σαλαμίνα σε τραγική οικονομική κατάσταση, άφησαν το σωματείο εκτεθειμένο και υπό άλλες συνθήκες τα μερικά χρόνια, η ομάδα της Αμμοχώστου θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πολύ περισσότερα χρήματα και ασφαλώς θα μπορούσε να καταγράψει καλύτερες πορείες αγωνιστικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ